Cremaller d'Honor a Forcall

La Santantonada de Forcall tindrà majorals en 2017. D’aquesta manera s’assegura l’organització de la festa. Raúl Monfort Monfort, Joaquín Conesa Obón, Diego Artola Omedes, Vicent Sorribes Ortí i Francisco José Segura Ferrer seran els encarregats d’organitzar la festa medieval del foc.

D’altra banda la Confraria de la Santantonada ha donat a conèixer que Jaume Peñarroya serà el Cremaller d’Honor 2016. Peñarroya, juntament amb Rosa Maria Fabregat, van ser majorals en 1978, una època en què la festa, que segons apunta la confraria “ni molt menys era tan coneguda com a l’actualitat. Peñarroya va influir decisivament en l’auge de la Santantonada “. Els membres de la Confraria han recordat la seva trajectòria al Mesón de la Vila i també com a col·laborador altruista de tota l’activitat de la Santantonada. El lliurament tindrà lloc el 15 de gener.

-Congrés sobre la festa de Sant Antoni

El proper mes de gener l’activitat al voltant de Sant Antoni serà intensa a Forcall. La localitat acollirà les IV Jornades d’Estudi de Sant Antoni. Fins al 8 de setembre es podran presentar comunicacions.

Finalment la Confraria ha organitzat cursos de dolçaina i tambor per fomentar la impliación dels més joves en la interpretació d’aquests instruments.

La dolçaina i el tambor són instruments essencials en les dianes, cercaviles, ball Rodat i altres actes on la música és imprescindible.