Segell Camí del Cid Forcall

La localitat de Forcall s’ha incorporat recentment a la Xarxa de Segellat del Salconduit del Camino del Cid. La Santantonada, festa d’origen medieval on el foc és el principal protagonista, ha servit per a inspirar el nou segell, en concret un dels dimonis o botargues que durant els dies d’esta peculiar celebració, declarada Bé d’Interés Cultural, desfilen per la localitat.

El salconduit és la credencial que porten els viatgers del Camino del Cid en què reben els segells de les diferents poblacions que formen part de l’itinerari. El salconduit recorda el document que durant l’Edat Mitjana s’utilitzava per a assegurar el pas lliure i segur de viatgers i mercaderies.

Actualment la província de Castelló compta amb 34 localitats on segellar el document del Camino del Cid. Tots els segells – dissenyats per Julián de Velasco – estan representats per algun element significatiu de la població a la que al·ludixen. A més de Forcall, el viatger pot segellar el seu salconduit a Almenara, Altura, Arañuel, Atzeneta del Maestrat, Benassal, Borriana, Caudiel, Xilxes, Cinctorres, Cirat, Culla, Espadilla, Font D´En Segures, Castelló, Jérica, La Llosa, Les Useres, Mascarell, Montán, Montanejos, Morella, Navajas, Nules, Olocau del Rei, Onda, Portell de Morella, La Puebla de Arenoso, Segorbe, Todolella, Toga, Torrechiva, Vila-real i Vilafranca. En conjunt, estes localitats sumen un total de 70 punts de segellat.

Forcall forma part del “Anillo de Morella”, ruta per carretera del Camino del Cid preparada per a ser recorreguda per vehicles de motor i cicloturistes. Aquells viatgers que vullguen segellar a Forcall poden fer-ho en l’Hostal Aguilar (informacion@hostal-aguilar.com / 964 171 106) , en l’Hotel Palau dels Osset (palauforcall@gmail.com / 964 171 180) i en l’Oficina de Turisme de la localitat (forcall@touristinfo.net / 964 171 290) . En este últim punt, a més, els interessats podran obtindre el salconduit ja que, igual que la resta d’oficines de turisme ubicades en El Camino del Cid, es converteixen en punt d’emissió del document.