El passat divendres 11 d’abril es va presentar la nova marca de la sala Carles Pons a Vilafranca. Javier Soligó, creador del logotip d’aquesta, i Carlos Álvarez, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, van ser els encarregats de mostrar aquesta nova imatge que distingirà la sala i li donarà un valor extra.
Per a realitzar el logotip, Soligó ha agafat exemples de les altres icones de sales conegudes valencianes, que solen ser en blanc i negre, basades en text i amb un grafisme molt simple, i ha inclòs la firma escrita per Carles Pons del seu nom. La creació d’aquesta marca està dins de les millores que s’estan duent a terme la sala Carles Pons últimament. La intenció és que alguna persona que vinga a Castelló, busque quina programació hi ha en les sales de teatre o sales d’arts escèniques de la província i puga trobar la Carles Pons fàcilment.
“La sala Carles Pons sempre ha existit, sempre ha estat ací, i hi ha hagut programació de tot, arts escèniques, ponències, cursos, tallers, cine… Bé, qualsevol cosa que t’imagines s’ha fet allà. La gastem totes les entitats, associacions, institucions del poble, ajuntaments, i una vegada cada dues setmanes com a mínim, o una vegada a la setmana inclús, passa alguna cosa dins d’aquesta sala. És una sala que en els últims anys està tenint una programació de qualitat i constant comparable a la d’una localitat més gran, una ciutat o una capital cultural. Què ens falta? Doncs que tota aquesta activitat que ocorre es vertebre des d’un únic canal, i per això ara s’ha fet el pas de crear un logotip per identificar a la sala Carles Pons, per donar-li rellevància al seu nom, que no siga la Casa de la Cultura, sinó reforçar aquesta idea de la sala Carles Pons”, conta Soligó. Dotant aquesta sala d’una marca pròpia se li fa, també, un homenatge a Carles Pons, dramaturg, actor, docent i escriptor de teatre.