La ruta del Temple arriba a Culla

808
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla

Fabregat: “La Ruta del Temple de Culla suposarà un revulsiu econòmic per a la localitat”.

Els visitants del Castell de Penyíscola poden enriquir la seva experiència turística a través de les dues rutes complementàries al municipi de Culla.
Culla espera rebre milers de visitants gràcies a aquesta iniciativa de la institució provincial.

Des del passat 1 de juliol, Culla és la principal porta d’entrada templària a l’interior castellonenc i, amb això, un dels primers municipis del projecte ‘Territori templer’, impulsat per la Diputació de Castelló, a posar en valor l’important llegat històric de l’Ordre.

Així doncs, fins al 31 d’octubre, els visitants del Castell de Penyíscola poden enriquir la seva experiència turística a través de les dues rutes complementàries al municipi de Culla. Amb l’adquisició dels seus tiquets d’entrada al propi castell, a taquilla o mitjançant www.castillodepeniscola.dipcas.es, i per tan sols 2 € més, també poden obtenir les seves passades diaris amb transport inclòs per conèixer el patrimoni d’aquesta localitat de l’Alt Maestrat.

De dissabte a dimecres, amb eixida des del port de Penyíscola a les 15: 30h i tornada a les 21: 00h, s’ofereix la ruta ‘Culla 700 anys’. Es tracta d’un itinerari guiat pel seu casc històric, declarat Bé d’Interès Cultural en 2004, descobrint les seves pintoresques carrers i monuments tan significatius com les ruïnes del castell musulmà, el graner del Comendador o l’antic hospital. D’altra banda, els dijous i divendres, amb eixida a les 21: 00h i arribada a les 02: 00h des del mateix lloc, es realitzaran les visites nocturnes al nucli històric, amb la màgia i encant especial de la llum de la lluna, i la sessions astronòmiques a l’observatori ‘Astromaestrat’, situat en el paratge de Sant Cristòfol a 1.000 metres d’altitud.

És per això que Culla espera rebre milers de visitants en els propers mesos, gràcies a aquesta iniciativa de la institució provincial que busca canalitzar el turisme de la costa cap a l’interior. En paraules de l’alcalde, Víctor Fabregat, “el projecte de la Diputació va en nom d’esdevenir un reclam turístic i cultural de primer nivell per a la província, tal com s’està demostrant en aquests primers dies de visites”. Finalment, Fabregat ha afegit que “la Ruta del Temple de Culla suposarà un revulsiu econòmic per a la localitat i per a la resta de municipis del projecte, ja que gràcies a aquesta estratègia s’aconseguirà treure-li el màxim partit a elements patrimonials de què disposem, crear sinergies en el territori i generar grans oportunitats per als nostres veïns “.