La ruta “Caminos de arte rupestre prehistórico” incorpora a La Valltorta

1432
MapaRutesCulturals
PUBLICITAT
L’alcalde de Tírig, Juanjo Carreres, considera que “és una oportunitat”

L’Ajuntament de Tírig està treballant per aconseguir atreure a centenars de visitants fins a la localitat aprofitant que La Valltorta ha estat inclosa en la ruta “Caminos de arte rupestre prehistórico”, una de les més importants rutes culturals europees. La ruta agrupa als principals enclavaments amb expressions artístiques d’un alt valor cultural.

Juanjo Carreres, alcalde de Tírig, ha destacat que estan “treballant intensament per donar a conèixer aquest fet que sens dubte representa tot un atractiu per a la nostra localitat i que amb el temps estem segurs que donarà els seus fruits”.

Ara com ara la inclusió de la Valltorta dins d’aquestes rutes ha estat ja promocionada en Fitur 2016, la fira de turisme més important d’Espanya. En paraules de l’alcalde, allí van obtenir “no només el suport de Turespaña, amb la inclusió en aquestes rutes, sinó que també realitzàrem reunions de treball que ens serveixen per enfocar d’una forma més efectiva la promoció de Tírig i La Valltorta com a una destinació turística cultural de primer ordre”.

Carreres ha recordat que “la ruta de Camins de l’art rupestre prehistòric ha rebut recentment el distintiu d’Itinerari Cultural del Consell d’Europa, una distinció que servirà per consolidar aquesta aposta pel turisme cultural en tota la Unió Europea”. Amb tot, des del consistori s’assenyala que “en aquestos moments la major part dels visitants es deriven cap a la cornisa cantàbrica on existeixen altres jaciments importants però la inclusió de La Valltorta és una oportunitat per aconseguir que visiten la nostra zona molts d’aquestos turistes europeus que busquen allò que ofereix Tírig: paisatge, cultura, història i naturalesa”.