La Rogativa de Morella es recordarà amb alguns actes el cap de setmana

984
Imatge antiga de la Rogativa
Imatge antiga de la Rogativa
PUBLICITAT

Nota de premsa Ajuntament de Morella

  • La situació actual amb la COVID-19 no permet realitzar la tradicional romeria fins al santuari de Vallivana
  • El dissabte tindrà lloc una missa especial amb els càntics tradicionals de la Rogativa a la Basílica Arxiprestal, així com diana dels Gaiteros i volteig de campanes

La ciutat de Morella esperava, com cada primer dissabte de maig, celebrar la Rogativa al santuari de Vallivana i visitar a la seua patrona, la Mare de Déu de Vallivana. La situació actual de la pandèmia de la COVID-19 no permet realitzar els actes tradicionals d’aquesta romeria, per la qual cosa, s’han previst altres actes durant els dies 1 i 2 de maig i que les morellanes i morellans visquen un poc d’una de les seues tradicions més participatives, la Rogativa.
Així, els Gaiteros de Morella despertaran a la ciutat amb la diana el dissabte 1 de maig a les 8.30 hores. A continuació, a les 9.00 hores hi haurà volteig de campanes per a recordar l’eixida de la romeria cap a Vallivana i a les 19.00 hores tindrà lloc una missa especial amb els tradicionals càntics de la Rogativa a la Basílica Arxiprestal de Morella. El cap de setmana de la Rogativa finalitzarà amb el volteig de campanes del diumenge a les 18.00 hores, quan la Rogativa tornaria a la ciutat.

L’Administrador de Vallivana, Jesús Sangüesa, ha destacat que “a causa de la pandèmia hem programat uns pocs actes per a recordar que aquest seria el cap de setmana de la Rogativa a Vallivana”. Jesús ha recordat que “és una tradició amb molta participació per a visitar a la Mare de Déu de Vallivana, la nostra patrona, i esperem que prompte es puga desenvolupar amb normalitat”. A més, la regidora de Tradicions, Malú Blasco, ha afegit que “l’any passat ja es va suspendre per la COVID-19 i es van realitzar actes participatius en xarxes i des dels balcons, i enguany s’han programat aquestos actes que recorden una tradició molt arrelada a les morellanes i morellans”.

Cal recordar que la Rogativa de Morella és una celebració tradicional que té lloc cada primer dissabte de maig per a visitar a la Mare de Déu de Vallivana i demanar aigua per al camp. Així, es va en romeria des de la ciutat fins al santuari de Vallivana situat a poc més de 20 quilòmetres de la ciutat. Tradicionalment es passa la nit al santuari i el diumenge la peregrinació torna a Morella.