La roda aplequera ha fet parada a Herbers aquest cap de setmana

875
PUBLICITAT

La localitat d’Herbers amb només 49 habitants censats, ha acollit el 41é Aplec dels Ports entre el 26 i el 28 de juliol amb el lema “Al despoblament ni aigua”.

L’activitat va començar el divendres amb l’arribada dels primers aplequers durant tota la vesprada.

L’acte inaugural va congregar molt de públic a la Plaça d’Herbers per veure l’espectacle del grup vilafranquí La Xalera, que va combinar música, cançons, discursos, pintura, dansa i ball.

Els primers concerts a l’escenari Roca Mola van ser els de Sakumbue, Azero, La Kinky Band i 3 de Pego.

Dissabte pel matí hi havien xarrades centrades en el tema del despoblament barrejades amb tallers per al públic infantil. Per la vesprada l’oferta era molt diversa i ubicada en diferents punts de la localitat. Per l’escenari Plaça vjan passar Animal Sound Dj’s, The Circus Show, així com les muixeranges Conlloga de Castelló, Muixeranga de Vinaròs i Muixeranga de la Plana. Després teatre i Dj Bruixa.

L’escenari Barrank Rock va tindre música des de les 17h fins quasi la 1 de la matinada amb Eixam, Espardenyes, MIM, La Fulla Kaduka, Tito Pontet i Ràdio Rude.

A l’escenari principal de concerts van actuar Pupil·les, Los Draps, Ebri Knight, Insershow i Dj Calmant System.

Tradicionalment el diumenge d’Aplec acull un tipus públic més comarcal. Enguany l’atractiu cartell musical va fer que gent d’altres punts una mica més llunyans no es vullguera perdre el darrer dia d’Aplec que va comptar amb Pep Gimeno “Botifarra”, Xavi Sarrià en acústic, la Dansa Guerrera de la Todolella, l’acte de cloenda i El Diluvi.

Així, Herbers ha organitzat un Aplec ben lluit i que ha comptat amb la major part de la població realitzant tasques de col·laboració a barres, pàrkings i menjador.

La climatologia ha acompanyat, si bé la pluja va fer xicotet acte de presència durant les vesprades de divendres i dissabte.

A l’acte de cloenda, Forcall agafava el relleu per tal d’organitzar el 42é Aplec dels Ports al 2020.