La revista Papers dels Ports presenta el seu 5è número

1032
Portada de la revista Papers dels Ports.
PUBLICITAT

-La presentació oficial de l’edicio del 2020 arriba dins del cicle ‘Diàlegs dels Ports d’hivern’

La revista de recerca científica dels Ports, Papers dels Ports, presenta avui la seua cinquena edició i tots els continguts que contindrà al Teatre Municipal de Morella, a les 7 de la vesprada. L’acte serà presenciat per molts autors dels articles que componen aquesta esperada publicació de caire científic però que també involucra aspectes socials i territorials propis de la comarca dels Ports. L’edició d’enguany serà física, tot i que els continguts es podran visitar a la mateixa web de la revista científica.

Habitualment, Papers dels Ports es presentava al llarg de l’estiu, però la pandèmia també ha repercutit en la celebració d’aquest acte. Cada número d’aquesta revista és anual, i dins seu es troben reculls d’articles referits a la geografia, història, antropologia, botànica, art, arqueologia… De fet, l’atractiu principal d’aquesta edició és la presentació en públic del jaciment arqueològic dels casals del mas de Sabater de Morella, publicats per Jose Manuel de Antonio Otal i Ramiro Pérez Milian. Per tant, es fonamenta en recull d’articles i continguts de diferents caires i temàtiques que ofereixen una visió global i, alhora, molt concreta del patrimoni dels Ports.

La portada d’enguany va dedicada a la localitat de La Mata, i la mateixa pàgina principal forma part d’un recull d’imatges sobre La Mata que intenten oferir un punt de vista més artístic sobre la localitat. Així mateix, cada edició anual li dedica l’apartat fotogràfic a un poble en concret, anant per ordre alfabètic, i aquest any se li ha dedicat a aquesta localitat. També cal destacar la presència de dos obituaris finals a dues eminències de la zona com Germà Colón i Ximo Andrés, qui han faltat recentment l’any 2020.