La revista Papers dels Ports es presenta a Villores i Forcall

813
PUBLICITAT

El proper dia 29 d’octubre la revista Papers dels Ports, editada pel Centre d’Estudis dels Ports, es presentarà a Villores. El dia 30 tindrà lloc una presentació a Forcall. Serà en el marc de l’assemblea de la Colònia Forcallano Catalana.

La revista conté estudis i publicacions sobre diferents aspectes dels pobles de la comarca dels Ports. Jacobo Vidal investiga els Santalínea, ofebres de Morella i Tortosa.

La conservació de les obres artístiques de Morella per part del Govern Republicà a la Guerra Civil és l’article escrit per Julià Pastor Aguilar i Miguel Àngel Picó Pascual.

Josep M. Llobet i Portella analitza les dades documentals sobre Joan Pola, un veí de Morella que es va traslladar a Cervera el 1365.

Duarte, Pol, García i Hernández es refereixen als resultats arqueològics i antropològics dels enterraments de la Perera de Morella, datats entre el 660 i el 770.

Ximo Andrés estudia el castell de Morella i les seves poblacions al voltant de l’última etapa del tercer mil·lenni el segon mil·lenni abans de Crist.

Josep Maria Llasat Roig estudia com quatre hsitoriadores liberals van descriure la violència en la primera guerra carlina al Maestrat, Baix Aragó i terres de l’Ebre.

Els paleontòlegs José Miguel Gasulla, Fernando Escàs, Ivan Narváez, Francisco Ortega i José Luis Sanz descriuen el Morelladon Bertrani, un dinosaure ornitòpode descobert al jaciment de la Parreta.

Eduardo Manero ofereix un recull fotogràfic de la comarca dels Ports.