La Residència de la Tercera Edat de Vilafranca podrà obrir les portes després de la confirmació que hi haurà places concertades

545
Òscar Tena
PUBLICITAT

Residència de la Tercera Edat de Vilafranca

La residència de la Tercera Edat de Vilafranca obrirà les portes en els pròxims mesos. No hi ha data confirmada, però es treballarà per a que sigue el més prompte possible. La Generalitat Valenciana ha confirmat a l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, que es concertaran les places suficients per a que pugue obrir. El geriàtric té 60 places disponibles a la residència, a més del centre de dia.

L’alcalde de Vilafranca ho ha comunicat a un ple extraordinari convocat per a que els regidors fossin els primers en assaventar-se. A la sessió l’alcalde ha explicat que en els darrers mesos s’ha intensificat els contactes entre l’Ajuntament i Benestar Social. Per a que sigue possible l’obertura l’alcalde ha agraït l’interés de la directora general de Benestar Social, Pilar Albert i del secretari autonòmic, Manuel Escolano. Tena també ha recordat que sense l’interès de l’ex-ministra de Sanitat, Leire Pajin, al front del Ministeri de Sanitat, no hagués estat possible construir l’edifici.

L’Ajuntament de Vilafranca ja ha rebut currículums d’interessats en treballar. De tota manera serà la Fundació Geron, entitat gestora del centre, la que farà la selecció de personal. En pròximes dates responsables de Benestar Social tenen previst visitar el centre.

Com a faena prèvia els serveis socials de l’Ajuntament de Vilafranca ja han realitzat un treball per conèixer qui estaria dispossat a anar a la residència de Vilafranca. L’alcalde ha apuntat que l’obertura del centre possibilitarà que molts vilafranquins que hores d’ara estan a altres residències puguen tornar al seui poble.

L’obertura de la residència també s’ha comunicat als residents de les vivendes tutelades que, d’esta manera, també podran viure en millors condicions a la nova residència. L’alcalde els ho ha comunicat personalment amb la regidora de Benestar Social, Tere Garcia.

Al plenari la regidora Silvia Colom ha manifestat que constés en acta l’esforç que ha realitzat l’alcalde de Vilafranca per a que la residència sigue una realitat. També ho ha manifestat en termes semblants el regidor del PP, Emilio Vicente.

L’Ajuntament de Vilafranca anirà informant de tot el procés.