La ràdio arriba a l’Escola del Canto

1139
CARTELL UN VIATGE A L'ESCOLA DEL CANTO
PUBLICITAT
  • Els viatges de Carlos Carlos, podcast cultural i musical, gravarà un programa especial des de l’Escola del Canto amb entrevistes i música en directe
  • Eixirà un grup de senderistes a les nou del matí des de Vilafranca i altre des de Benassal

El podcast cultural i musical Els Viatges de Carlos Carlos proposa una jornada on es combinarà el senderisme, la ràdio, la literatura i la música amb l’objectiu de conèixer l’entorn de l’Escola del Cantó i la seua història. És una escola rural creada per a escolaritzar els xiquets i les xiquetes que vivien als masos més allunyats de Benassal. Va funcionar des de 1932 fins a 1973.

La jornada començarà a les nou del matí a les places de Vilafranca i Benassal per eixir cap a l’Escola del Canto. A l’arribada s’esmorzarà, a continuació tindrà lloc l’enregistrament d’un capítol especial dels Viatges de Carlos Carlos. En el podcast dirigit per Carlos Ripollés participarà l’escriptor vilafranquí Fèlix Edo Tena, autor de ‘El guardià de les trufes’, de fet una part de la novel·la es desenvolupa en la mateixa escola. Els Amics de l’Escola del Canto parlaran de la seua rehabilitació que van dur a terme gràcies a una campanya de microfinançament, l’aula ha passat a ser un museu i la casa del mestre un refugi lliure de muntanya.

La banda sonora del programa estarà interpretada pel duo Cau, està format per Raquel Cruces i Juanfran Ballestero. Després d’un treball de recerca en diferents fonoteques i publicacions especialitzades s’ha preparat un repertori relacionat amb l’entorn com cançons de treball, infantils o danses. Clourà el dia amb el dinar i el concert del duo Cau.

S’ha d’agafar aigua, esmorzar i dinar. Es recomana portar calçat adequat i roba còmoda. Per a poder fer una previsió, es demana des de l’organització que s’inscriguen per correu electrònic a ripocarlos@gmail.com o en un formulari en línia (https://forms.gle/bJ1CUo3bLVVY367SA) abans del 26 de desembre. La inscripció té un cost de 3€ per a sufragar l’assegurança de la ruta senderista. La inscripció és gratuïta per als membres del Centre Excursionista de Vilafranca i Club de Muntanya de Benassal.

El cartell ha estat creat per Fabio Castro, il·lustrador autonòm resident a Barcelona. S’ha especialitzat en el dibuix en directe en concerts. “M’ha resultat un honor dibuixar per a un esdeveniment que barreja diferents disciplines a través de la ràdio en un homenatge al valor de l’educació i del món rural”, explica Castro. “He volgut reflectir una escena que podria donar-se un dia qualsevol de l’escola, però que també podria ser el 28 de setembre de 2019 en la ruta senderista”. “L’Escola apareix com el punt d’arribada i una xiqueta s’endinsa entre els característics camins entre parets de pedra seca. Esta xiqueta representa un gest de complicitat a la República i també a una nova generació, que s’obre pas a una era on la dona siga respectada i tractada com es mereix, la creadora de vida”.

Este és una iniciativa que forma part de les activitats de la Capital Cultural Valenciana 2019. Compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Cultura, l’Ajuntament de Vilafranca, l’Ajuntament de Benassal, el Centre Excursionista de Vilafranca, l’Associació Cultural Benassal Segle XXI, el Grup per la recuperació de la Memòria Història de Benassal i el Club de Muntanya Benassal.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA