La Rabera Eclèctica posa veu a les autores vilafranquines en el dia de les escriptores

618
PUBLICITAT

Vilafranca celebrava per segon any consecutiu el dia de les escriptores locals amb una nova versió de l’acte escriptores km 0. Recordem que el dia de les escriptores se celebra des de fa alguns anys el dilluns més proper al 15 d’octubre, festivitat de Santa Teresa de Jesús. La proposta d’enguany venia de la mà de la Rabera Eclèctica. Un recital de textos d’autores locals contemporànies interpretats per Susanna Sebastià i acompanyats al piano per Carlos Álvarez.

Entre els gèneres proposats trobàvem prosa en forma de relat curt o microrelat i la poesia. I és que alguns dels fragments ja van ser difosos en l’edició anterior a través de les xarxes socials de l’Ajuntament de Vilafranca per celebrar l’efemèride. Noms com Laia Tena, Isabel Marín, Aina Farias, Rosario Milian, Maria Tena, Ruth Huerga o Maria Garcia van anar sonant l’un darrer l’altre. També va haver torn de micro obert i de col·loqui.

L’audició estava vertebrada per blocs d’edat. Des de la infantesa, passant per l’edat adulta i acabant amb la maduresa. Cadascun d’ells tenia un disseny musical creat expressament per endinsar el públic en el moment i crear una atmosfera adient.

El model presentat a Vilafranca és exportable a altres comarques per conèixer les escriptores de cada racó.

Tot plegat va esdevenir una vesprada de frases femenines que va evidenciar el talent creatiu de la comarca. Un oasi de lletres a cau de piano per a aprendre a estimar la terra a través de la literatura.