La quarta edició de L’Alifara arriba més potent que mai a Albocàsser

642
PUBLICITAT

La quarta edició de la Festa del Tombet del Maestrat, més coneguda com L’Alifara, arriba aquest dissabte a Albocàsser, amb l’organització de l’Associació Cultural L’Assegador i la col·laboració tant de l’Ajuntament d’Albocàsser com de la Diputació de Castelló.

L’Alifara, paraula valenciana que significa ‘invitació de menjar i beure per celebrar una festa, una alegria o la finalització d’una feina col·lectiva’ es tracta d’un festival molt popular en la localitat de l’Alt Maestrat que busca posar en valor un plat típic de la zona: el tombet.

Aquest deliciós plat, consistent en un guisat de carn tradicionalment de corder, forma l’eix central d’una celebració on tant cuiners com veïns del poble busquen reinterpretar-lo, oferint noves receptes úniques que juguen amb els sabors i les percepcions dels assistents.

Es busca, per tant, posar en valor la cuina originària dels pastors del Maestrat però sense limitar-se a l’estil més clàssic. Si bé el sabor té importància, també en té la innovació i les diferents maneres de portar a terme la tècnica culinària necessària per a la seua elaboració.

Per l’edició d’aquest any la programació és ben exclusiva, amb diversos actes que busquen atraure el públic i, sobretot, reunir a la gent del Maestrat. Entre aquests destaquen un show cooking a càrrec de Carlos Royo, cuiner de ‘Santa Comida de Castelló’, el tast dels tombets amb música ambient a La Vileta i el sopar popular de pa i porta en la Plaça de l’Església.

Així, Albocàsser espera amb els braços oberts a tots els visitants que aquest pròxim 16 de juliol vulguen viure l’experiència, en una nova edició que promet mostrar tots els punts forts de la gastronomia del Maestrat.