La prevenció d’incendis als Ports i el Maestrat minimitza els riscos

47
UNITAT DE PREVENCIÓ DE RISCOS

Les comarques dels Ports i el Maestrat compten amb Unitats de Prevenció de Riscos, iniciativa de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències amb el suport de Labora, entitat integrada dins de l’Agenda Valenciana de Antidespoblament (Avant). Els objectius d’aquest programa són previndre incendis i minimitzar els efectes dels que no se puguen evitar, així com incentivar la contractació dels ajuntaments per combatre la despoblació de l’interior.

El director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, que ha conegut de primera mà els treballs de les Unitats de Prevenció de Riscos dels Ports i el Maestrat, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa perquè, indica, ha permés actuar en més de 1.400 hectàrees de muntanya de tota la Comunitat Valenciana i que 182 ajuntaments contractaren a un total de 1.250 persones. Concretament a Castelló, s’han beneficiat de la iniciativa 412 persones contractades per 64 consistoris.

Cal comentar que els components de les Unitats de Prevenció de Riscos han rebut formació dels serveis de prevenció de cada municipi i tenen cedit el material necessari per a desenvolupar les seues tasques de prevenció. Aquestes s’han dut a terme a espais agrícoles, zones de riu, barrancs, séquies, zona forestal o conreus abandonats i en la connexió entre espais urbans i forestals.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA