La presó de l’Ajuntament de Morella s’obri al públic el dissabte

495
Castell de Morella
PUBLICITAT

Morella obrirà la presó de l’ajuntament al públic aquest dissabte a partir de les 11.00 hores. Aquest espai de l’edifici consistorial s’ha rehabilitat i museïtzat de manera que es coneix de més prop la història de Morella. Així, la recuperació de la presó amplia els espais visitables de l’ajuntament, així com tot l’atractiu turístic de la ciutat. Així, se suma a la visita conjunta de l’ajuntament amb la Sala del Justícia, la Sala del Consell i la Llotja, i augmentarà la Xarxa de Museus de Morella amb el Castell, la Basílica Arxiprestal, les Torres de Sant Miquel i el museu Temps de Dinosaures.

La presó de Morella estava dividida en dues seccions, una per a dones i l’altra per a homes. Aquestos espais es van rehabilitar parcialment l’any 1992 en la restauració que va tindre l’edifici. Així, aquest espai compta amb una cel·la original amb grafitis que la daten del segle XIX. A més, aquestes es van utilitzar fins a la guerra civil espanyola i la dictadura.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha destacat que “la presó és una part molt important d’aquest edifici. Fins ara havien albergat oficines de l’ajuntament però amb aquest projecte es podran visitar i donar a conéixer la història d’aquest edifici del segle XIV”. L’edil ha explicat que “a partir del dissabte aquesta s’unirà a tot el patrimoni cultural, artístic i arquitectònic de Morella perquè morellanes, morellans i visitants el coneguen amb els diferents panells explicatius i audiovisuals que ens mostraran la història de la presó”. Finalment Querol ha aprofitat per a “animar a totes i tots a vindre a veure la presó, on les parets de les cel·les encara contenen grafitis dels presos, alguns datats del segle XIX”.

El dissabte l’entrada serà gratuïta amb motiu de l’obertura i a partir d’aquest, l’entrada costarà 1,5 euros. A més, cal explicar que amb l’entrada conjunta als monuments de la ciutat de Morella, l’entrada a la presó és gratuïta.

Cal recordar que l’edifici de l’Ajuntament de Morella es va començar a construir l’any 1359, ara fa 660 anys, i compta amb el premi Europa Nostra des de l’any 1997. Així, aquest edifici combina l’atractiu turístic amb l’ús diari i de servei públic que té qualsevol ajuntament. L’actual rehabilitació s’ha realitzat amb l’ajuda dels plans de turisme de la Diputació de Castelló.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA