La preinscripció per a la Universitat de Majors de l’UJI estarà oberta fins al 3 de juliol

388

En la societat actual, dinàmica i subjecta a canvis importants, la formació i l’aprenentatge permanent són necessaris per a no caure en la magnificació intel·lectual i poder comprendre el que esdevé en l’actualitat, al mateix temps que es converteixen en excel·lent estímul per a mantenir-se actiu i poder participar de manera responsable en el context social i cultural que ens ha tocat viure.

La Universitat Jaume I, com a institució al servei de la societat, fomenta el desenvolupament del coneixement i col·labora de mode determinant en el progrés social i cultural de les persones i dels pobles. Mentre que en èpoques anteriors els estudis universitaris eren pràcticament inaccessibles per a les persones majors, en l’actualitat la societat necessita i demana que la Universitat siga oberta a totes les persones, sense cap discriminació, que desitge ampliar els seus estudis i tinga els requeriments legalment establerts.

En l’àmbit del Programa de Formació Permanent, la Universitat per a Majors ofereix a les persones majors de 55 anys la possibilitat d’accedir al títol “Graduat Universitari Sénior en Ciències Humanes i Socials”. La Universitat per a Majors complirà el seu XVIII aniversari en el curs 2015-2016, des de l’any 1998 no ha deixat d’oferir cap curs.

Les persones que vulguen cursar per primera vegada els estudis de formació per a persones majors que ofereix la Universitat Jaume I, es podran prescriure fins al 3 de juliol de 2015. Aquesta preinscripció és imprescindible per a la formalització de la matrícula i pot realitzar-se mitjançant una instància al registre general de la Universitat Jaume I o per Internet, a l’adreça http://preinscripcio.uji.es.

Per a aquest pròxim curs 2015-2016, la Universitat per a Majors ofereix un total de 120 places noves. El requisit és haver complit 55 anys. Si queden places vacants, es podran assignar als sol·licitants de 54, 53, 52 anys, … fins que es cobrisquen les places disponibles. En aquest curs 2014-2015 el nombre d’alumnes matriculats en la Universitat per a Majors és de vora mil estudiants; set-cents al campus de l’UJI i tres-cents a les diferents seus.

A més, des de fa dotze anys la Universitat per a Majors, està difosa per l’interior, nord i sud de la província de Castelló. El termini per a fer la preinscripció és el mateix per a les persones interessades a començar el curs en aquests llocs. Podran realitzar-la per Internet http://preinscripcio.uji.es, o en les seus de: Sogorb (Edifici Glorieta), Vilafranca (Ajuntament), Morella (Ajuntament), Sant Mateu (Ajuntament), Vinaròs (Biblioteca Municipal) i Sagunt (Casal Jove).

Durant la segona setmana de juliol es farà pública la llista d’admesos. La formalització de la matrícula haurà de realitzar-se el dia i hora establerts, s’anunciarà en les pàgines web http://ujiapps.uji.es/institucional/umajors/ i http://majors.uji.es, taulers de la Universitat per a Majors i a través del correu ordinari, a les persones interessades.

Aquelles persones que no siguen admeses s’inclouran en una llista d’espera per tal de poder cobrir les places vacants d’aquells admesos que no formalitzen la seua matrícula.