La poesia i la literatura es consoliden en territori Human Land amb el V Festival PERA

427
PUBLICITAT

Benassal i el territori Human Land van gaudir de la millor poesia valenciana amb el V Festival PERA (Poesia en Espais Rurals i Oberts). Cultura, literatura i naturalesa es van donar la mà en la programació preparada per a tot el cap de setmana, amb visites guiades pel centre històric de Benassal o pel paratge natural municipal El Rivet. Així doncs, la cinquena edició del Festival va atraure a centenars de persones al llarg de tot el cap de setmana gràcies a la seua programació, dividida entre la localitat de l’Alt Maestrat i la veïna Vilafranca.

El Rivet va ser escenari d’una ruta per a conéixer la flora i la fauna que el caracteritza. Després va acollir un taller de creació poètica multidisciplinària amb el qual es van crear creacions literàries que posteriorment es van llegir per als i les assistents. L’esdeveniment va finalitzar amb un vermut solidari per a l’associació de famílies amb PERTHES. Així bé, el diumenge va ser el dia de conéixer a dos de les grans figures artístiques del territori Human Land. Són Carles Salvador, mestre de Benassal que va destacar en l’escena literària valenciana de finals de segle XIX i principis del XX, i Teresita Pascual, pintora valenciana de gran repercussió en el segle XX el museu del qual està obert diàriament a Benassal. Amb dues rutes literàries es van conéixer a les personalitats, amb les quals es va tancar el V Festival PERA.

– El turisme i la música també copen focus

El bon temps va fer gala a l’Alt Maestrat durant tot el cap de setmana. Centenars de persones es van aproximar a Culla per a visitar el seu imponent centre històric i conéixer els secrets i amagatalls. L’Oficina de Turisme va oferir els seus serveis al llarg del cap de setmana, amb autobusos plens de visitants, famílies i parelles. Un escenari de somni que rememora als templers i deixa perplex des del mirador del Castell amb les vistes cap a l’extens territori Human Land.

Així, les visites a les pintures rupestres de la Cova Remígia i el Cingle de la Mola Remígia també van despertar la intriga de molts visitants que es van acostar a apreciar l’art rupestre llevantí. D’altra banda, la música va captar tots els focus a Catí amb l’exhibició musical que va protagonitzar la Unió Musical Catinenca el diumenge a la vesprada. La banda de música va oferir un ampli repertori de composicions musicals en el Centre Recreatiu, davant l’atenta mirada de veïns i veïnes que van reaccionar amb un sonor aplaudiment a cadascun dels components, dirigits per Edgar López Juan.