La Pobleta celebra les festes d’agost

201
Alcalde i regidores presidint la processó

La localitat de la Pobleta ha celebrat aquest cap de setmana les seves festes d’agost. Es tracta d’unes jornades molt especials, ja que ésta torna a registrar molta activitat i molts veïns retornen per viure la celebració, multiplicant-se la població. En la jornada d’ahir, van tenir lloc els diferents jocs, concursos i xocolatada. A la nit, va ser el torn per a la festa, amb el sopar de germanor i el ball a la plaça. Avui, ha tingut lloc la jornada més solemne, amb la Missa, Processó i Vi d’Honor.

La regidora delegada de la Pobleta, Judit Garcia, afirma que “aquestes festes destaquen per una gran participació i perquè els veïns de la localitat tornen a casa per gaudir de la celebració”. Cal recordar que la Pobleta és una localitat amb encant, situada a quinze quilòmetres de Morella. És l’última localitat de la província de Castelló, anant cap a Terol. Molts dels veïns d’aquesta viuen durant l’hivern a Morella, de manera que les festes suposen un moment important perquè tornin al municipi.

Xiva

Una altra de les localitats que comencen a registrar molta més activitat és Xiva. La propera setmana tindrà lloc el Quinquenni, les seues principals festes que se celebren cada cinc anys. Per això, aquests dies molts veïns tornen a la seva localitat natal per passar uns dies i es registra un augment de la programació i l’activitat. Així, en la jornada d’avui ha tornat a reobrir un lloc molt estimat per la població, com és Ca Maset. En el seu interior es pot gaudir aquests dies de l’exposició “Recull de memories” feta amb l’aportació de tots i de “llum i mirades” de Miguel Lapiedra. Aquesta vesprada, tindrà lloc la xerrada col·loqui de Jordi Sebastià al voltant del llibre “Excursions a Xiva de Morella”.