La Pobla de Benifassà acull unes jornades sobre els maquis
La Pobla de Benifassà acull unes jornades sobre els maquis

El cap de setmana del 12 i 13 de maig es durà a terme en la Pobla de Benifassà una jornada sobre els maquis.

El dissabte 12 les activitats començaran a les 09.30 hores amb la inauguració de les jornades. Al llarg del matí es duran a terme diferents xarrades i col·loquis sobre l’activitat dels maquis en la zona com “La Tinença de Benifassà, espai natural, i maqui”, a càrrec de Miquel Ibáñez Mas, director del Parc Natural de la Tinença de Benifassà; “Maqui. Els doblement vençuts” per la periodista Clàudia Ruiz Auladell i “Activitat guerrillera a la Tinença de Benifassà (dels guerres carlistes a l’AGLA)”, de Josep Sánchez Cervelló, catedràtic d’Història de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

A la vesprada es visitaran el Mas de la Pastora i Mas de Jacinto. A continuació, presentació literària de “Tragèdies silenciades” de Raül González Devís i debat-tertúlia “La repressió franquista a la Tinença de Benifassà durant els anys del maqui i els seus conseqüències socials i econòmiques”.

El diumenge, els actes principals seran la taula redona “La Pastora i el perfil humà dels guerrillers de l’AGLA que varen actuar a la Tinença de Benifassà” i la visita guiada als punts lligats amb la història maqui en el municipi com són la plaça Major, la Casa de la família Abella-Gil, la Guàrdia Civil, la presó i l’estació de radiotelegrafia de l’Exèrcit de Terra i el cementeri. En el camp sant s’inaugurarà un monòlit i una placa commemorativa.

Els actes, organitzats per l’Associació de Veïns i Propietaris de la Pobla de Benifassà i l’ajuntament del municipi, es realitzaran -a excepció de les visites guiades- en la sala polivalent “La Societat”.

Publicitat