La Pobla de Benifassà acull unes jornades sobre els maquis

843
La Pobla de Benifassà acull unes jornades sobre els maquis
La Pobla de Benifassà acull unes jornades sobre els maquis
PUBLICITAT

El cap de setmana del 12 i 13 de maig es durà a terme en la Pobla de Benifassà una jornada sobre els maquis.

El dissabte 12 les activitats començaran a les 09.30 hores amb la inauguració de les jornades. Al llarg del matí es duran a terme diferents xarrades i col·loquis sobre l’activitat dels maquis en la zona com “La Tinença de Benifassà, espai natural, i maqui”, a càrrec de Miquel Ibáñez Mas, director del Parc Natural de la Tinença de Benifassà; “Maqui. Els doblement vençuts” per la periodista Clàudia Ruiz Auladell i “Activitat guerrillera a la Tinença de Benifassà (dels guerres carlistes a l’AGLA)”, de Josep Sánchez Cervelló, catedràtic d’Història de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

A la vesprada es visitaran el Mas de la Pastora i Mas de Jacinto. A continuació, presentació literària de “Tragèdies silenciades” de Raül González Devís i debat-tertúlia “La repressió franquista a la Tinença de Benifassà durant els anys del maqui i els seus conseqüències socials i econòmiques”.

El diumenge, els actes principals seran la taula redona “La Pastora i el perfil humà dels guerrillers de l’AGLA que varen actuar a la Tinença de Benifassà” i la visita guiada als punts lligats amb la història maqui en el municipi com són la plaça Major, la Casa de la família Abella-Gil, la Guàrdia Civil, la presó i l’estació de radiotelegrafia de l’Exèrcit de Terra i el cementeri. En el camp sant s’inaugurarà un monòlit i una placa commemorativa.

Els actes, organitzats per l’Associació de Veïns i Propietaris de la Pobla de Benifassà i l’ajuntament del municipi, es realitzaran -a excepció de les visites guiades- en la sala polivalent “La Societat”.