La pluja deixa 143 litres a Morella

378
Pluja a Morella
PUBLICITAT

Pluja a Morella
Pluja a Morella
-Nota de premsa-

La ciutat de Morella, a l’igual que a la resta de municipis dels Ports, ha viscut un cap de setmana d’intenses pluges que deixaven a la localitat un total de 143,6 litres per metre quadrat en els últims 4 dies, superant els 200 litres en alguns indrets del terme municipal. El passat dijous s’iniciava este temporal amb una precipitació de poc més de 5 l/m2, els següents dies serien els de major intensitat de pluja, superant els 45 l/m2 divendres, dissabte i diumenge. Segons els responsables de l’estació meteorològica, estes dades, sent importants no han suposat cap rècord.

La bona notícia és que no cal destacar cap incidència greu en tot el cap de setmana. A més, estes pluges, tant per la quantitat, com per la forma, han estat molt beneficioses per al camp i per a les reserves hídriques. Tant sols ha afectat en alguns despreniments al camí del cementiri, que serà netejat durant el dia d’avui, i els bombers voluntaris de Morella van haver de realitzar dos actuacions puntuals que es van resoldre sense cap problema. El dissabte, la tempesta va afectar a una vivenda del carrer Confraria, on els bombers van haver de traure aigua de la mateixa. Ja el diumenge, el cos es va desplaçar fins Ortells per rescatar a una persona que degut a la crescuda del riu Bergantes no podia creuar-lo per tornar a casa.

Les importants tempestes també han fet que entraren en servei les noves millores de canalització que s’estan executant a l’albereda i a la zona de la Teuleria, funcionant correctament i evitant molts dels problemes que s’ocasionaven anteriorment.
Respecte als edificis públics, van presentar problemes puntuals per filtracions d’aigua, la Casa Ciurana, la Torre Beneito i el Centre Lúdic i Esportiu Jaume

I. En el cas d’este últim, des de l’ajuntament es té previst que en les properes setmanes que estiga llest l’informe, sol•licitat al col•legi d’arquitectes, per reparar les deficiències i exigir responsabilitats a la direcció d’obra i construcció i així, poder executar les actuacions necessàries per evitar estos problemes que afecten a les instal•lacions i als seus usuaris.
En quant al monument més important de la ciutat de Morella, el Castell, no ha sofert cap desperfecte destacable això sí, les intenses pluges, van obligar, a tancar al públic en la jornada de dissabte degut a les filtracions i risc de despreniments que feien impossible la seua visita. També, es va tindre de suspendre ahir diumenge, el derbi comarcal de la primera regional que enfrontava al Morella F.C. i a l’Esportiu Cinctorrà, ja que l’estat del camp de la Fàbrica de Giner impossibilitava la pràctica del futbol.

Des de primera hora d’este matí, la Policia Local i els treballadors de la brigada municipal estan treballant per valorar tots els desperfectes ocorreguts, procedir a la neteja i reparació dels mateixos. No hi ha previsions de més precipitacions en els propers dies, i com hem comentat abans, estes pluges han estat molt positives per al camp i per al paisatge amb l’eixida de rius i barrancs, convertint-se en un atractiu turístic més per al pont.