La Plataforma Restaurem l’Església d’Ares cerca ajuda per continuar amb la restauració del temple

704
Església d'Ares
PUBLICITAT

Els treballs de rehabilitació de l’església d’Ares necessiten d’ajuda econòmica per continuar una vegada esgotats els fons existents. Així ho ha indicat la Plataforma Restaurem l’Església d’Ares en un comunicat que repassa tots els treballs realitzats des de fa 5 anys al temple.

Fins ara s’han dut a terme millores en el Retaule de la capella del Sagrari, Mare de Déu del Roser. També en la Sagristia, en la que s’ha conservat la seva configuració original. A més, s’han repicat les parets de les naus laterals i s’ha tornat a pavimentar el sòl del presbiteri. Així mateix, s’ha creat l’altar utilitzant com a pedestal la pedra que rematava la volta de creueria. Una altra de les actuacions realitzades ha estat la ubicació de l’ambó en el que s’han usat les restes d’una columna que es va desprendre de la façana. Els treballs s’han vingut sufragant dels ingressos parroquials, aportacions de veïns, loteries…

També ha col·laborat la diòcesi Segorbe-Castelló amb l’aportació de 12.000 euros que han permès la rehabilitació, entre d’altres, de la teulada, escales, la part de darrere del sagrari i finestres. Així mateix, la plataforma ha agraït a la Corporació Municipal la seva col·laboració a l’objectiu comú.

Treballs de restauració
Treballs de restauració

Restaurem l’Església

Va néixer amb el compromís i interès dels veïns i amics d’Ares en pro de la restauració de l’església. I és que el temple barroc del segle XVIII es trobava en molt mal estat de conservació. Les labors de rehabilitació, moltes vegades gràcies a la col·laboració i aportacions altruistes dels veïns, es realitzen des del 2011.