La Plataforma per un Nou Model Energètic inicia la campanya “Prenem el sol!”

692

– La iniciativa proposa aconseguir un nou model energètic “més just”

La Plataforma per un Nou Model Energètic ha presentat la campanya “Prenem el sol!”. La iniciativa proposa aconseguir un nou model energètic més just, democràtic, sostenible i ecològic; i la qualifica com una obligació urgent. La plataforma vol posar de manifest els problemes derivats del que qualifiquen com un model energètic obsolet.

Això no obstant, per als responsables de la campanya, fins i tot som a temps de rectificar i canviar. En aquest sentit sostenen que el repte climàtic obre la porta a una oportunitat única de canvi global cap a un món millor. Per a això, la Plataforma està convençuda que cal prendre plena consciència del que passa, dels problemes del model energètic actual, ja que sense un bon diagnòstic no es podrà encertar en les cures necessàries, ni mobilitzar a la societat per a aconseguir-les al més aviat possible.

Per a la portaveu de “Prenem el Sol!”, Lucía Armiño “el canvi no vindrà de les grans empreses tradicionals, que porten gestionant i controlant el sistema durant dècades. Aquestes empreses, malgrat fer gala de buscar la descarbonització, estan substituint les centrals de carbó per altres centrals que cremen petroli o gas natural per a l’obtenció d’energia. Per tant, continuen ancorades en un model basat en fonts no renovables, contaminants, importades i cares”.

“Prenem el sol!” És una campanya encaminada a la sensibilització social, l’apoderament de la ciutadania en matèria energètica i que tractarà temes com la sobirania energètica, l’estalvi, l’eficiència, l’autoproducció i autoconsum i les comunitats energètiques.