La Plaça de Bous de Vilafranca recupera la seua activitat

847
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló ha tornat l’activitat taurina a la plaça de bous de Vilafranca després d’invertir més de 114.000 euros en l’últim lustre per a emprendre la seua rehabilitació. El Govern provincial, propietari del recinte taurí des que l’adquirira l’any 2008 per 240.000 euros, ha respost així a una demanda històrica de la població, tant de Vilafranca com de la resta de la comarca, que s’ha materialitzat aquesta vesprada amb la celebració de la final del Borsí Taurí, impulsat per l’Escola Taurina de l’Administració provincial.

És per això que el president de la Diputació, Javier Moliner, no ha volgut perdre’s la posada de llarg de l’històric immoble construït l’any 1933 i ha estat present aquesta vesprada en el certamen que ha congregat sobre el blanc vilafranquí Jesús Cuesta, alumne de l’Escola de Sevilla, David Martínez, representant de l’Escola de Guadalajara, així com als participants castellonencs, Marcos Caro i Jorge Rivera. A més, fora de concurs, han participat Jordi Pérez, de l’Escola Taurina de València, i Elena Serrano, de l’Escola d’Albacete.

Cal destacar, doncs, que aquest diumenge s’haja pogut reactivar la vida en el monument taurí, l’Administració provincial ha finançat en els últims anys importants obres de rehabilitació “amb l’únic objectiu d’esmenar les deficiències que presentava la plaça i que feia inviable el seu ús”.

Tot això, fruit dels convenis de col·laboració subscrits entre la Diputació i Ajuntament de Vilafranca, junt amb un pla d’ocupació cofinançat per la Generalitat Valenciana, que “faran que aquesta “emblemàtica plaça construïda fa dècades per i per al veïnat de Vilafranca i de tota la comarca, torne a lluir les seues millors gales i a omplir-se d’activitat taurina que, de segur, dinamitzarà l’activitat turística i econòmica del municipi”.