La plaça de bous de Vilafranca reconeguda amb el premi ‘Va de Bous’ de Generalitat

748
L'alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, amb el President de la Diputació de Castelló, José Martí, recollint el guardó 'Va de bous'
PUBLICITAT

L’alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, va assistir ahir al centre cultural La Beneficiència de València al lliurament dels premis de la quarta edició del ‘Va de Bous’ impulsat per la secretaria autonòmica de Seguretat i Emergències. I és que, la plaça de bous de Vilafranca ha sigut guardonada gràcies a la seua àmplia tradició taurina i la gran quantitat d’activitats que en ella es realitzen.

“La plaça de bous de Vilafranca és una de les més antigues de la província de Castelló” afirma Colom. La seua construcció es va iniciar en 1933 i des de llavors no ha cessat la seua activitat. “Per a nosaltres és un honor rebre un premi com aquest. I no podem oblidar-nos de donar les gràcies a la Diputació de Castelló, sense l’ajuda de la qual no seria possible realitzar tantes activitats i de tal qualitat com les que fem” afig l’alcaldessa. Així, indicar que en 2007 la Diputació va adquirir la plaça per a conservar el monument i continuar realitzant activitats culturals i festives de l’Escola Taurina i “gràcies a la gran inversió realitzada i el conveni vigent des de fa anys amb l’Ajuntament podem dir que la plaça de bous de Vilafranca s’ompli de gent que gaudeix de la cultura”.

A causa d’aquesta col·laboració entre institucions, el guardó va ser recollit per Silvia Colom en representació de l’Ajuntament i José Martí, president de la Diputació de Castelló.

“Moltes gràcies pel premi ‘Va de Bous’ a la Generalitat i a la Secretaria de Seguretat i Emergències per reconéixer que, encara que no siguem una gran capital, continuem mantenint encesa la flama del toreig” emfatitza l’alcaldessa.