La pedregada caiguda a Morella inunda la N-232, fa crèixer el cabal del Bergantes, inunda el poliesportiu i baixos

693
PUBLICITAT

-Diadia-

FOTOS DE JUAN CARLOS MARTÍ SABATER I CASA ROQUE

El cel ha caigut sobre Morella. Passades les 17h s’iniciava una forta tempesta amb aparell elèctric, una intensa precipitació i calamarsa, de la mida d’un cigró. Fins a les 20h, segons les dades que recull l’observador local, Juan Amela, s’havien superat els 80 litres per metre quadrat. A les 19.45 s’havien acumulat ja 83,2 litres. L’aigua ha començat a caure en cascada per les costes i carrers en pendent de la ciutat. La tempesta també ha estat acompanyada de fort vent. Finalment ha estat de 93 litres.

La carretera N-232 a l’altura del barri de l’Hostal Nou ha quedat completament inundada, sent difícil circular per moments. El riu Bergantes al seu pas per Morella ha registrat una important crescuda, alimentat per tots els barrancs dels voltants. Al poliesportiu s’ha suspés la jornada del campionat de futbol sala de Morella. A més s’han inundat baixos i s’ha produït la caiguda d’arbres.

La tempesta s’ha concentrat a la zona Nord de la comarca dels Ports, en el límit amb la província de Terol. Sense anar més lluny, a la localitat de Mont-roig, limítrof amb Morella, s’han registrar 110 litres per metre quadrat, segons el SAIH de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

La tempesta s’ha concentrat a Morella i Monroyo. En Sorita, aigües avall del Bergantes, s’han arribat a acumular 11,8 litres, mentre que a La Mata 5,2. Si sobre la ciutat de Morella han caigut 83 litres, en el pluviòmetre de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre s’han mesurar 41.