La nova edició del Bo Viatge arranca amb prop de 60.000 peticions de cita prèvia per inscriure’s al programa del 2022

549
Turisme
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Generalitat Valenciana

La nova edició del programa Bo Viatge Comunitat Valenciana, que s’ha iniciat dilluns, 20 de desembre, a les 10 hores, amb un sistema d’inscripció a través de cita prèvia, ja compta amb prop de 60.000 peticions de persones usuàries, que a partir d’aquest dimarts han començat a formalitzar la sol·licitud al programa i que els permetrà gaudir d’estades a la Comunitat Valenciana al llarg del 2022.

Aquestes persones hauran de completar la seua inscripció al programa durant l’interval de temps assignat a través de la cita prèvia per tenir accés al Bo Viatge, el primer període del qual s’iniciarà el proper 17 de gener de 2022.

En concret, es preveuen ajudes del 50% i fins a un màxim de 400 euros per a estades d’entre 2 i 4 nits, i del 60% i fins a un màxim de 600 euros per a estades de 5 o més nits.

Els serveis turístics objecte d’ajudes es prestaran dins d’algun dels dos períodes següents: des del dia 17 de gener de 2022 fins al 31 de maig de 2022 i des del 19 de setembre de 2022 el 23 de desembre de 2022.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha afirmat que “aquest nou sistema d’inscripció, que incorpora la cita prèvia, ha funcionat correctament durant el primer dia de funcionament, garantint rapidesa, agilitat i total transparència en el seu procés”.

A més, ha avançat que “aquest dimarts a les 8 hores s’ha iniciat també amb normalitat i sense incidents el tràmit de sol·licituds” i que durant la primera hora de funcionament, de 8 a 9 hores del matí, ja s’han registrat 40 sol·licituds al programa.

Colomer ha remarcat una vegada més la “gran resposta i acceptació de la ciutadania a aquest programa, que permet dinamitzar l´economia i el turisme fora de temporada”, alhora que ha recordat que el període d´inscripció seguirà obert durant tota la vigència del programa , que finalitza al desembre del 2022.

El titular de Turisme ha posat èmfasi que “si alguna cosa caracteritza la Comunitat Valenciana és ser una destinació segura i amb garanties”, per la qual cosa ha encoratjat a viatjar “amb responsabilitat i prudència”.

Aquesta nova edició del Bono Viaje compta amb un pressupost inicial de 15 milions d’euros, que se sumen als 17 milions del 2020-21, edició de la qual se n’han beneficiat unes 120.000 persones, amb prop de 40.000 reserves i 1.539 empreses turístiques adherides .

Cal destacar que les primeres persones beneficiàries del programa, la sol·licitud de les quals s’hagi formalitzat correctament a través de la cita prèvia assignada, començaran a rebre el bo viatge el proper 10 de gener, i tindran deu dies naturals per formalitzar la reserva a l’allotjament escollit per estades compreses en els períodes del programa del 2022.