La música, les tradicions i la CSP capitalitzen la programació cultural del cap de setmana a l’Alt Maestrat

984
Vista aèrea de Culla.
PUBLICITAT

A Culla i Albocàsser s’ha preparat una agenda cultural i esportiva repleta d’actes i esdeveniments durant tot el cap de setmana. Des de l’exhibició de la música tradicional, fins als grans esforços que centenars de persones realitzaran en la CSP del Trails Penyagolosa que passarà per Culla. Així doncs, hui divendres 22 comencen les activitats a Culla, amb una visita guiada pel centre històric de la localitat amb la qual es descobriran els seus principals monuments i elements patrimonials a partir de jocs i activitats per a totes les edats. A la nit, com marca la tradició, la Rondalla del Castell i els Quintos es passejaran pels carrers de Culla cantant albades amb lletres còmiques i àcides dirigides a la població.

La programació del divendres serà una bestreta del complet dia que es podrà viure a l’Alt Maestrat. Encara a Culla, els centenars de competidors de la ultratrail CSP del Penyagolosa Trails recorreran alguns carrers de Culla en el seu extenuant camí cap a Sant Joan de Penyagolosa. A més, aquest mateix matí també se celebra la missa, processó i ronda a Sant Pere Màrtir. Ja a la nit es rendiran honors a un altre sant. Aquesta vegada a Sant Antoni Abad, tot acompanyat pel repartiment de la tradicional ‘coqueta’ i la benedicció dels animals. Aquesta mateixa nit, per a culminar el dia, en el Pavelló Poliesportiu es podrà gaudir d’un ball amb orquestra i discomòbil. Si bé, el diumenge al matí se seguirà amb la celebració per Sant Antoni Abad, amb la popular ‘corregudes de gall’.

Així doncs, Albocàsser fonamenta la seua programació cultural en les primeres activitats de la XXIX edició d’Una Nit Folk. L’auditori d’Albocàsser acull un taller de ball al matí a càrrec de Ives Seguier. Més tard, es prepararà un menjar popular amb fideuà i una exhibició musical i de ball a càrrec d’Arag’Òc, una formació musical formada pel duo Castanha é Vinovèl, especialitzats en balls tradicionals occitans, i el grup de música tradicional aragonesa Pasatrés. Per a finalitzar amb el cap de setmana a Albocàsser, el diumenge, per motiu del Dia del Llibre, l’AMPA del col·legi organitza un esdeveniment en el qual hi haurà contacontes, una parada amb venda de llibres, un punt d’intercanvi d’exemplars o un taller de manualitats amb materials reciclables. Una completa i diversa programació per a gaudir un cap de setmana a l’Alt Maestrat i amb els seus habitants.