La música antiga serà protagonista a Morella entre els dies 18 i 23 de juliol

633
PUBLICITAT

La localitat presenta avui el IV Early Music Morella, que és un dels festivals de música antiga més importants d’Espanya, i que comptarà amb importantíssims músics. La venda d’abonaments per als sis concerts està tenint una gran acollida i encara es poden adquirir a la web www.culturalcomes.net

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la regidora de cultura del consistori, Rocio Querol, presenten avui la IV edició del Early Music Morella, que se celebra entre els dies 18 i 23 de juliol. Un certamen que submergirà a la localitat en l’època medieval a través de la música, citant importantíssims experts d’aquesta disciplina provinents de diferents països, com per exemple, el guanyador de diversos premis Grammy s, Glen Velez. Aquest curs i festival s’ha convertit en un referent de la música antiga i tornarà a comptar amb actuacions, classes, exposicions, visites guiades o audicions en marcs impressionants. Aquest any, els abonaments per als sis concerts, el de “La Dansa de la Mort” és gratuït, s’han posat a la venda per Internet i estan tenint una gran acollida. Cal recordar que es poden adquirir per 25 euros a la pàgina web www.culturalcomes.net.

La regidora de cultura, Rocio Querol, ha destacat que “ja està tot preparat per a albergar aquest curs i festival que s’ha convertit en un referent en el món de la música antiga, comptant cada any amb més participació, i en una cita fixa en nostre calendari festiu i cultural”. A més, afegeix que “aquesta quarta edició compta amb noves iniciatives perquè cada vegada siguen més els veïns i

visitants que gaudisquen de les activitats que s’organitzen i també de la nostra localitat, ja que aquests dies són una gran oportunitat per gaudir de la cultura, el patrimoni o la gastronomia de la nostra ciutat”. A més, afegeix que “la unió entre la història i el patrimoni de Morella i el talent dels professors i alumnes d’aquest curs, és una combinació perfecta que ens trasllada a l’època Medieval”. Cal assenyalar que el curs i festival tornarà a organitzar els concerts en marcs de Morella amb un gran valor històric i arquitectònic, com la Basílica Arxiprestal Santa Maria la Major, el convent de Sant Francesc o l’ajuntament de Morella.

L’Early Music Morella compta amb el suport d’importants entitats, com la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, el Centre UNESCO València, la Universitat Jaume I, l’Institut d’Estudis Mediterranis, la Generalitat Valenciana o la Diputació de Castelló.

Programació IV Early Music Morella

Les primeres tres edicions del Early Music Morella han estat tot un èxit i la cita, en creixement constant a tots els nivells, s’ha convertit en un referent de la música antiga. En aquesta ocasió el Curs centra el punt d’atenció a la Mística, entesa com una experiència universal natural a les Tres Cultures, i en la qual la música és fonamental per transportar la raó, el coneixement i els sentits. Coincidint amb el 700 aniversari de la mort del cabalista i teòleg mallorquí Ramon Llull i el V centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús, es genera l’entorn del Curs i Festival en el qual s’aprofundirà en el concepte intercultural de la mística des de l’Edat Mitjana al Renaixement.

Els concerts començaran el 18 de juliol, amb un dels plats forts del Festival: “Mística”, a càrrec de Capella de Ministrers. Al dia següent, el protagonista serà el torn de Manuel Vilas, amb l’arpa. Ja entre setmana, les actuacions de

C.González & Mabel Ruiz, el dilluns, Begoña Olavide, i el concert de “Música i poesia tradicional i aràbic-andalusí”, amb Glen Vélez, entre d’altres, el dimarts, i el concert de “La mística i el renaixement espanyol”, dimecres, seran els protagonistes. De nou, la representació de “la Dansa de la Mort” posarà punt i final a aquest certamen.

Les entrades anticipades per als sis concerts estan a la venda a la web oficial de l’Early Music Morella (www.culturalcomes.net). L’abonament té un preu de 25 euros i inclou les sis actuacions. Cal recordar que el concert de cloenda és gratuït.