La Mostra de Teatre Capsigrany inaugura l’estiu a Vilafranca

1124
PUBLICITAT

La mostra de teatre Capsigrany arriba a Vilafranca els pròxims dies 10, 11 i 12 juny. L’espectacle Mauthausen. La voz de mi abuelo de Trajín Teatro narra la història d’un supervivent en el camp de concentració nazi a través de la seua neta que és la pròpia intèrpret, Inma González, es podrà veure el dissabte a les 19 h a la Sala Carles Pons. Va ser premiat com a millor espectacle de sala en la 22a Feria de teatro de Castilla y León a Ciudad Rodrigo l’any 2019 i com a millor espectacle i millor text en el Festival TOC El Puig 2019.

Quasi una desena de companyies vingudes des de diferents punts de la península ompliran els carrers, places, el poliesportiu i la sala Carles Pons. Tres dies amb una clara aposta pel teatre de qualitat i la diversitat de propostes. La mostra donarà el tret d’eixida amb Nudos de DA.TE Danza, una proposta de dansa contemporània que parla del procés desenvolupament personal i de les experiència de vida que ens deixen marcats. La companyia de Granada va ser guardonada al Premi Lorca 2019 com a Millor intèrpret femenina M. José Casado.

Com cada any, el dissabte al matí està dedicat als més menuts de la casa. El monstre de colors de Tutatis-Transeduca omplirà de colors i emocions amb les titelles la Sala Carles Pons. Un espectacle que, a més de contar una història, transmet un valuós missatge, la importància de reconèixer i gestionar les emocions al dia a dia, de cuidar la nostra ment com cuidem el nostre cos.

Dissabte a la vesprada, la companyia Acrobàcia Mínima proposa amb Seu-te! un espectacle de circ amb un objecte tan quotidià com és la cadira. Necessitarà de l’ajuda  del públic per a fer les acrobàcies. Va ser reconegut amb el Premi del públic a millor espectacle ARTenBITRIR 2018. A la nit La Troupe Malabó arriba a Vilafranca amb Karpaty que recorda l’essència del circ que viatja de poble en poble i com d’important són els espectadors per tornar a revifar el seu ofici. Va ser reconegut amb el Premi IVC 2021 a millor vestuari.

El duet Lali Begood farà ballar als més menuts de la casa diumenge al matí en la plaça d’en Blasc a ritme de funky, reggae, ska, rock, pop i folk. A la vesprada una instal·lació de jocs per a tots els públics prendrà el control de la plaça amb Toc de Fusta.

Diumenge a la vesprada clourà la mostra amb Mal… pero bien de Nasú teatro a la sala Carles Pons. Un actor es troba perdut i tracta de reprendre el camí amb diferents textos que ha posat sobre l’escenari al llarg de la seua carrera. El riure és l’únic mecanisme que li queda per sobreviure.

La mostra creix cada any. Més 800 persones van omplir la plaça de bous de la localitat en 2021. Tot gràcies a la col·laboració de persones voluntàries amants del teatre i la cultura. Des de l’any 2000, han actuat més de 70 companyies diferents. La distància amb els grans nuclis urbans no és obstacle per a accedir al teatre de qualitat. La Mostra de Teatre Capsigrany s’ha convertit en una data assenyalada al calendari, que cada any fa possible, una oferta cultural única al món rural.