La mostra de teatre Capsigrany inaugura l’estiu a Vilafranca

157
PUBLICITAT

La Mostra de Teatre Capsigrany se celebra els dies 9,10 i 11 de juny a Vilafranca

Es podrà gaudir d’una variada programació d’espectacles de circ, música, dansa, infantil, carrer o de sala

Es podrà gaudir d’una variada programació d’espectacles de circ, música, dansa, infantil, carrer o de sala

La mostra de teatre Capsigrany arriba a Vilafranca els pròxims dies 9,10 i 11 juny. L’espectacle Mauthausen. La voz de mi abuelo de Trajín Teatro narra la història d’un supervivent en el camp de concentració nazi a través de la seua neta que és la intèrpret de l’obra, Inma González, es podrà veure el dissabte a les 19 h a la Sala Carles Pons. Va ser premiat com a millor espectacle de sala en la 22a Feria de teatro de Castilla y León a Ciudad Rodrigo l’any 2019 i com a millor espectacle i millor text en el Festival TOC El Puig 2019

La mostra donarà el tret d’eixida amb una peça de teatre fòrum, que conta la història d’una relació tòxica entre dos adolescents. T’estime de la companyia Rocambolesc Teatre promou el canvi social i la participació dels i les espectadores per treballar temes controvertits amb la joventut. 

A la nit, després de l’espectacle inaugural, gaudirem de La Reina del Arga obra interpretada per Estefanía de Paz Asín. L’any 2022 va rebre el Premi FETEN a Millor Interpretació i Espectacle de Circ recomanat per Redescena. Conta la història de Remigia, dona excepcional, funambulista, artista, coneguda a la Pamplona d’entre segles XIX i XX i a la qual li rendirem un petit homenatge. 

Com cada any, el dissabte al matí està dedicat als més menuts de la casa. Clic!, de JM Gestión Teatral ens portarà a la reflexió i a valorar el paratge natural en el qual vivim. Els grans canvis comencen amb gestos xicotets. Tal vegada, la solució a tots els problemes comença amb un sol CLIC! 

Dissabte a la vesprada, la companyia Hortzmuga Teatroa proposa amb Al fin del camino un espectacle emotiu amb una càrrega social molt potent que ens farà reflexionar sobre el respecte i la llibertat personal a partir de la relació entre un pare i un fill i els successos que es van presentant en les seues vides. A la nit Circ Pànic arriba a Vilafranca amb Mira’T espectacle de circ i teatre simbòlic on, a més de gaudir i passar-ho bé, podreu reflexionar sobre els aspectes importants i significatius a l’hora de prendre decisions en la vida, fins al punt de poder canviar-la definitivament.

Maria vol ser futbolista, ens tornarà a oferir un teatre fòrum diumenge de matí, per fer reflexionar als xiquets i xiquetes del poble sobre els rols de gènere que ens venen imposats i la necessitat de promoure els valors d’igualtat i respecte entre els i les més xicotetes. L’agència d’igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca dona suport al festival amb aquestes dues propostes de la companyia Rocambolesc . Diumenge a la vesprada clourà la mostra amb Bambant pel carrer un espectacle de microteatre organitzat pel grup d’animació i teatre local La Xalera

La mostra continua endavant gràcies a la col·laboració de persones voluntàries amants del teatre i la cultura. Any rere any es treballa amb dedicació i estima per oferir a Vilafranca un cap de setmana que ningú podrà oblidar. La Mostra de Teatre Capsigrany s’ha convertit en una data assenyalada al calendari, que cada any fa possible, una oferta cultural única al món rural.