La memòria de les ‘ueles’, molt present a Albocàsser

544
PUBLICITAT

L’Ajuntament d’Albocàsser i la Mancomunitat Alt Maestrat, dins del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, han organitzat diferents tallers i sessions per a recordar la figura de les ‘ueles’ i el seu paper en el dia a dia del municipi abans i ara per a posar en valor la importància de la dona i el seu paper en el territori al llarg de la història.

Així, el passat dia 8 va tenir lloc la primera jornada amb gran afluència de participants. Totes van posar en comú els seus records i experiències sobre les ‘ueles’, sobre com era la vida a Albocàsser, les dificultats que trobaven les dones quan les ‘ueles’ eren joves o, per exemple, que a l’Alt Maestrat la dona no sols estava a casa, sinó que també s’encarregava de la cura del camp demostrant la seua resistència i capacitat de resiliència.

Les pròximes jornades de xerrada amb berenar en la Llar del Jubilat d’Albocàsser seran els dies 22 i 29 de juliol, quan les assistents portaran objectes que els recorden a les seues àvies com a fotografies o peces de vestir.

El colofó al record de les ‘àvies’ serà el 4 d’agost dins de la Setmana Cultural d’Albocàsser amb l’espectacle ‘Habitar el mur’ a partir del poemari de Gemma Gorga sobre la memòria de les seues àvies. L’actuació serà oferta pel grup de creació la Rabera Eclèctica. Aquest mateix dia s’aprofitarà per a exposar els records lliurats per totes les persones participants en els tallers.