-Nota de la Diputació-

• La promoció atraurà més esportistes estrangers a una prova que uneix dos
dels municipis més turístics de la província

• Martínez: “És important consolidar la qualitat que ha donat a conèixer a aquesta prova que atraurà a més de 400 participants”

La Diputació de Castelló impulsa la III Mediterranean Xtrem i la consolida com a eix esportiu i turístic que uneix la capital de la Plana, amb Morella i Benicàssim els dies 15, 16 i 17 d’abril de 2016. Es tracta d’un dels exponents més clars de l’aposta de treball del Govern provincial per impulsar la dinamització turística a la província i la creació de noves oportunitats als pobles a través de les sinergies que ofereix l’entorn natural de la província per a la pràctica de l’esport de muntanya.

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha assenyalat avui a la presentació de la prova que “estar presentant la tercera edició ja equival a dir que aquesta cita s’ha consolidat en el calendari esportiu, i ho ha fet amb uns estàndards de qualitat molt importants . Treballem per consolidar la qualitat que ha donat a conèixer a aquesta prova que atraurà a més de 400 participants. La Mediterranean ho té tot per triomfar en l’esport de muntanya: un recorregut espectacular, qualitat turística a la xarxa d’allotjaments per gaudir mentre s’allotgen a la província i qualitat organitzativa que permet que els participants es senten cuidats. Tot per fer de la MedXtrem el reclam turístic i esportiu perfecte per conèixer i gaudir de la província de Castelló. Una sinergia turisme-esport que es percep de forma excel·lent “.

Per a aquesta tercera edició s’estima una participació superior als 400 participants provinents de tot el territori nacional, tal com va passar en la passada edició, on els participants van arribar d’un total de 27 províncies diferents, sent el 75% dels participants de fora de la província de Castelló, assenyalant també la creixent participació de ciclistes internacionals provinents de Portugal, França, Bèlgica, Holanda i Alemanya.
Un dels aspectes més destacats pel diputat ha estat precisament “l’increment de participants vinguts de l’estranger, que s’ha triplicat des de la primera edició. És el resultat de promocionar la prova en fires especialitzades com ara la Velofollies, també a Alemanya i França i és l’objectiu en el qual treballem per a futures edicions: aconseguir ser més coneguts en l’àmbit internacional per seguir posicionant la província de Castelló com a destinació turística internacional “.

En aquest sentit, es va a realitzar una campanya de promoció internacional, en països amb gran afició al ciclisme de muntanya com Portugal, Bèlgica, Holanda i França oferint a aquests participants un programa turístic complementari d’una setmana que acabarà amb la realització de la prova .

-Un recorregut únic pel patrimoni natural i cultural de la província

La riquesa natural i cultural de la costa i de l’interior provincial és una constant en aquest recorregut que vertebra tres dels nuclis turístics més atractius de la província: Castelló, Morella i Benicàssim. La ruta de la prova transcorre en tres etapes (Castelló-Morella; Morella-Morella, i Morella-Benicàssim) i es disputa en dues modalitats: XTREMbiker i PRObiker. Es podrà participar de forma individual o per equips, sent aquests d’un màxim de tres participants.