La Mediterranean Epic estrenarà categoria d’or al 2021

811
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

– La quarta edició, que tindrà lloc a la província de Castelló entre el 14 i el 14 de febrer, confirma la seva imparable progressió a l’debutar a la màxima categoria internacional per a una carrera per etapes, la Hors Categorie

– El president de la Diputació, José Martí, destaca que “avui és un dia molt important perquè l’anunci de la competició suposa la materialització de la resiliència, és a dir, que eixirem amb més força i ganes”

– Vicent Marzà: “És una gran fita per a l’esport valencià, per al ciclisme i per situar-nos en l’àmbit internacional de les competicions d’aquesta modalitat d’una forma molt consolidada”

En la seua curta però intensa vida la Mediterranean Epic no ha parat d’acumular fites històriques que l’han convertit en una de les millors carreres per etapes del món. De cara a 2021, aquest afalac generalitzat de corredors i equips s’oficialitza i confirma amb el salt a la categoria més important del planeta per a una carrera per etapes de 4 dies. La Mediterranean Epic serà una de les dues úniques proves per etapes del calendari mundial amb categoria Hors Catégorie. Un salt que es produeix en un temps rècord i que suposa un altre pas més en el seu imparable creixement. Va aconseguir ser la prova per etapes que més ràpid va obtenir la categoria S1 i ara torna a ser la competició que més ràpid puja a la categoria SHC.

La seua organització ha pujat el llistó d’aquest tipus de proves a un altre nivell i els informes de la pròpia UCI han lloat els seus recorreguts, la seua cobertura mediàtica, la seua assistència als corredors i el seu nivell de compromís en tots i cadascun dels detalls que formen el complicat trencaclosques d’una carrera de bicicleta de muntanya per etapes. Gràcies a això, 2021 serà un altre any històric per a la prova, que ja treballa en la que serà la seua 4a edició sabent que serà l’única prova europea amb categoria SHC.

La nova dimensió en la qual entra la Mediterranean Epic suposarà un atractiu màxim per als millors equips i bikers de la planeta. Es posaran en joc més punts UCI que mai i s’augmentaran els premis. Si el 2020 la cursa va passar a ser mundialment coneguda pel seu enorme nivell de participació, al 2021 promet fer un pas més en aquest apartat. Una porta oberta a multiplicar la repercussió internacional de l’esdeveniment i seguir fent gala d’una cobertura mediàtica única a Europa. L’aparador ideal per mostrar les virtuts de la zona de Castelló com a destí per a la pràctica de la MTB en qualsevol època de l’any.

Un altre dels pilars de la Mediterranean Epic, la màxima cura als seus participants aficionats, seguirà sent una prioritat fonamental en el disseny dels recorreguts i tots els serveis que envolten, diferencien i s’han posicionat com a referència a la prova des de la primera edició. Conscients dels canvis que la situació actual porta a tots els àmbits de la vida, l’organització ja treballa perquè l’experiència de tots i cadascun dels participants mantinga el nivell d’excel·lència que s’ha aconseguit gràcies a la feina dels darrers anys. Les mesures de prevenció i seguretat a tots els nivells seran una nova prioritat en 2021.

A més, la Mediterranean Epic prepara novetats en el seu recorregut que afectaran tant a la lluita per la general final de la cursa com a la forma en què recorreran el privilegiat terreny biker de les seues etapes dels corredors aficionats. Seguiran sent 4 dies de competició, seguiran comptant amb recorreguts d’autèntic mountain bike que transmeten l’essència de tot un territori, però hi haurà noves formes de descobrir-ho, gaudir-lo i patir-lo.

En la roda de premsa celebrada aquest matí a la Diputació de Castelló, el president de la Diputació, José Martí, ha celebrat “que en només tres anys, puguem gaudir de” El Tour ‘en majúscules del ciclisme de muntanya “. Per a Martí, “avui és un dia molt important perquè la Mediterranean Epic és la materialització de la resiliència, és a dir, que sortirem amb més força i ganes”.

Martí ha ratificat el compromís de la institució provincial amb l’esport i, més especialment, el suport a la realització d’esdeveniments que posicionen a Castelló com a terra de competicions d’alt nivell. “La projecció de la nostra província a l’exterior, que serà vista en pantalles de milers de cases, és impagable i animarà a més gent a venir a conèixer la nostra terra”

Per la seua banda, el conseller d’Esport, Vicent Marzà, ha recalcat que “aquest anunci constata el bon quefer d’Héctor i tot l’equip de PublicomSportEvents en una cita esportiva internacional com la Mediterranean Epic. Des d’Esport de la Generalitat donem la nostra més sincera enhorabona i el nostre màxim suport, amb el qual compteu des del primer dia. Heu pujat al cim de puntuació en molt poques edicions. Això ho diu tot. És una gran fita per a l’esport valencià, per al ciclisme i per situar-nos en l’àmbit internacional de les competicions d’aquesta modalitat d’una forma molt consolidada. Sou model de ‘Comunitat de l’Esport’ i confiem que serem capaços d’adaptar-nos a les circumstàncies que ens estan tocant viure i potenciarem, amb totes les mesures de seguretat que siguen necessàries, la 4a Edició de la Mediterranean Epic 2021 “.

Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, col·laboradora de l’esdeveniment, es mostrava “molt contenta amb aquesta fita. Nosaltres coneixem la Mediterranean Epic des del principi, quan es van presentar al programa Emprén Esport. Va ser un dels guanyadors de la seva categoria i de seguida vam veure l’enorme potencial esportiu i turístic que tenia. Per això vam acabar integrant-lo com un dels esdeveniments fixos als quals donem suport. Aquesta notícia ratifica que va ser una aposta encertada i ens alegrem moltíssim pels seus organitzadors, amb Héctor de la Cagiga al capdavant, al costat dels seus col·laboradors. Fan cada any un treball enorme per tirar-lo endavant i per fer d’aquesta terra un referent a nivell mundial. Entrar en aquesta Hors Catégorie ens posiciona encara més com la Comunitat de l’Esport que volem exportar a tot el món “.

Hèctor de la Cagiga, director de la Mediterranean Epic concloïa dient “és un gran honor i una inesperada sorpresa haver estat guardonats per la UCI amb aquesta categoria tan exclusiva com és la Hors Catégorie. Ni en els nostres millors somnis podríem haver-ho pensat; i menys en tan sols 3 edicions !. Ha estat un enorme “baló d’oxigen” per a nosaltres, ja que venim arrossegant molts mesos de grans complexitats per poder dur a terme els nostres esdeveniments esportius donada l’actual situació sanitària. Aquesta gran notícia només fa que donar-nos més força, més ganes, i per descomptat, seguir amb la mateixa il·lusió de sempre per oferir un esdeveniment esportiu de gran qualitat als aficionats “