Onso A Casa

La Mata va celebrar el passat dissabte 4 d’abril la seua tradicional festa de l’Onso d’una manera molt diferent degut a les circumstàncies.

En vistes de que l’organització va decidir suspendre la festa prevista per a principis d’abril, es va proposar una oferta alternativa per no quedar-se sense aquesta festivitat tan especial pel poble de La Mata: l’Onso A Casa.

Al llarg de la setmana es va anunciar per les xarxes socials d’associacions de la localitat que s’estaven preparant diverses activitats, entre elles la decoració de finestres i balcons amb dibuixos de l’Onso seguint la iniciativa de l’arc de Sant Martí amb els lemes #TotAniràBé i #OnsoFinsLAnyQueVe.

D’altra banda, el mateix dissabte molts veïns i veïnes de la localitat van gaudir d’un vermut conjunt a través d’una videotrucada. Va ser el tret d’eixida de totes les activitats programades, escalfant motors per a tot el que vindria després.

Com és costum, a l’Onso tot el poble gaudeix d’un dinar de germanor al pavelló, menjant una paella elaborada per veïns de La Mata. Enguany la proposta va ser mantenir aquest acte, però des del confinament. D’aquesta manera, molts veïns van cuinar una paella a les seues cases i van compartir-ho a les xarxes.

A més, al llarg de tot el dia els habitants de La Mata van anar publicant com celebraven l’Onso a casa: fotos amb cares mascarades, xiquets vestits de diableres, representacions del ball de l’escala i, fins i tot, algunes bodegues preparades!

La festa arribava al moment culminant en arribar les 20:30h, moment en què tots els veïns van eixir al carrer a fer soroll, aplaudir, encenent traques i fent sonar esquelles, per cridar a l’Onso. Gràcies a la megafonia instal·lada per tot el municipi, es va poder escoltar la música típica de la festa, així com melodies d’altres actes com el ball de l’escala, original del municipi de Prats de Mollo i que La Mata ha adoptat en senyal d’agermanament entre els dos municipis que celebren la festa de l’Onso.

Ràpidament l’Onso va contestar a aquests crits amb un divertit vídeo enviat per les xarxes socials amb un missatge d’ànim dirigit a tots els habitants de La Mata.

Si bé no s’ha pogut gaudir de la festa de l’Onso en tota la seua plenitud, els veïns s’han mostrat molt contents i agraïts d’haver tingut l’alternativa de l’Onso A Casa, que ha resultat de gran èxit i amb molta participació.

Publicitat