La Mata acull les primeres jornades gastronòmiques i culturals del safrà

135
Cartell jornades safrà 2019

El pròxim diumenge 27 d’octubre es portarà a terme la primera de les dues jornades organitzades al voltant de la producció de safrà a la Mata. Després de quatre anys des que va començar la recuperació del cultiu d’aquest producte a la població, s’ha dissenyat una experiència que portarà al visitant a gaudir dels bonics camps en plena floració, conéixer de primera mà com es treballa, el seu procés de recol·lecció, desbrinat i assecat, així com les diferents formes de cuinar-lo.

És de destacar la important història que s’amaga darrere d’aquest producte, l’existència del qual a les nostres terres és coneguda ja des del segle XIV, en documents que ens indiquen el seu important comerç amb diferents regions arreu d’Europa. Ara, un grup de joves l’han recuperat i ens presenten una experiència completa per a conéixer el producte, la seua història i el poble que l’acull, la Mata.

Per a finalitzar, el Mesón de la població elaborarà un menú degustació amb el safrà com a protagonista. Aquest menú ha sigut dissenyat per “Arroz en Albinegro”, amb el pa de safrà fet per Antonio García Blanc, premi “Espiga de Oro de la Comunitat Valenciana 2019”. Per a poder participar en l’activitat, és necessària una inscripció prèvia.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA