Diputació de Castelló
Diputació de Castelló

La Mancomunitat Comarcal Els Ports plantejarà a la Diputació de Castelló una iniciativa de foment de l’ocupació que permeti la creació de 70 llocs de treball amb caràcter formatiu . El president comarcal i alcalde de Forcall , Santiago Pérez , ha assenyalat que “l’objectiu és que es posi en marxa als Ports un programa semblant al de la comarca del Palància ” .

La proposta de l’ens comarcal té diverses vessants . D’una banda es plantejarà una escola taller que permeti posar en valor jaciments arqueològics i paleontològics als pobles dels Ports . D’aquesta manera es podran recuperar restes com els de la ciutat romana de Lesera , els jaciments de dinosaures o emplaçaments que actualment estan oblidats . Aquest taller aniria destinat per a majors de 25 anys .

Una altra de les línies d’actuació és la biomassa . En aquest sentit pretén crear un mòdul que permeti als joves aprener com de netejar les muntanyes per després aprofitar els recursos com a biomassa . Així mateix la Mancomunitat planteja aprofitar l’hivernacle que es va construir a Cinctorres , en un recent taller d’ocupació . L’hivernacle es destinaria a la plantació d’espècies que posteriorment es destinin a biocombustibles .

Pérez creu que “aquesta és una bona manera d’aprofitar els recursos econòmics de la Diputació de Castelló que , al cap ia la fi, corresponen a tots els municipis de la província” . L’alcalde de Forcall ha recordat que els tallers d’ocupació han permès formar nombrosos joves de la zona i oferir noves alternatives formatives i laborals .