La Mancomunitat Comarcal Els Ports s’adhereix a Xarxa Salut

762
Xarxa Salut de la Generalitat Valenciana
Xarxa Salut de la Generalitat Valenciana
PUBLICITAT

· Es tracta del primer ens comarcal en unir-se

La Mancomunitat Comarcal Els Ports va aprovar a l’últim ple la seua adhesió al IV Pla de Salut 2016-2020 de la Comunitat Valenciana “Salut a totes les edats, salut en totes les polítiques”.

Representa la primera administració comarcal en adherir-se, ja que fins ara només formaven part d’aquest pla algunes administracions locals. Aquest fet està impulsat pel Centre de Salut de la comarca dels Ports, format per professionals del sector que volen fer un estudi per conéixer l’estat de salut que hi ha en aquesta comarca i identificar possibles accions locals per poder millorar la salut.

El IV Pla de Salut s’articula al voltant de cinc línies estratègiques: la innovació i reorientació del sistema sanitari i la seua orientació cap a la cronicitat, la reducció de les desigualtats en salut i l’atenció de la salut en totes les etapes i entorns de vida. Posa especial èmfasi en potenciar aquells recursos comunitaris que generen salut i tenen entre els seus valors i principis fonamentals l’equitat, la coordinació i la participació ciutadana.

El projecte a seguir ja s’ha començat a definir i té com a Coordinadora d’aquesta adhesió a Anna García, treballadora social de la Mancomunitat. Al projecte també hi intervenen diversos professionals del sector de la salut de la comarca i, encara que no està acabat, tenen clar que ha de seguir unes línies d’acció entre les quals destaquen accions formatives i de capacitació dels membres del grup impulsor del projecte, anàlisi de la situació de salut a la comarca i desenvolupament de projectes orientats a promoure la salut en diferents edats.

Es tracta d’un projecte en què els governs locals tenen una influència directa en la salut de la població treballant conjuntament entre sectors.