1-2. CARTEL_Coneix ELS PORTS_Coneix els nostres pobles

– Sis jornades de portes obertes al llarg de l’any per a descobrir diferents municipis de la comarca

Els Ports és una terra plena de petites joies. En cada poble trobem carrers singulars, edificis històrics, museus interessants i celebracions que conformen la identitat de cadascun de nosaltres

La campanya “Coneix Els Ports” és una iniciativa dels pobles de la Mancomunitat Comarcal Els Ports, impulsada a través del Pla de Competitivitat Turística, que té com a objectiu posar en valor i donar a conèixer els diferents aspectes de la cultura, la història, la natura i l’arquitectura dels seus municipis a veïns i visitants, amb visites guiades gratuïtes, activitats culturals i portes obertes als seus museus i centres expositius. Fomentar el coneixement d’aquest patrimoni és contribuir a que els habitants dels Ports puguen gaudir dels seus recursos, tant del seu propi municipi com el dels pobles veïns. Al llarg dels pròxims mesos, hi haurà diversos caps de setmana en els quals un o dos municipis seran els amfitrions, encarregant-se així d’organitzar activitats gratuïtes per tal de mostrar els seus encants i totes les activitats culturals i turístiques que es porten a terme en cadascun d’ells.

A més a més, la campanya serà utilitzada com a marc de trobada d’empresaris turístics de la comarca, amb la intenció de generar possibles sinèrgies que pugen ser la base de futurs projectes col·laboratius que ajuden al desenvolupament turístic i econòmic de la nostra terra. Aquestes trobades seran en dies diferents dels anteriors i seran coordinades amb la col·laboració de l’associació d’empresaris turístics Asetmico, com una de les entitats impulsores del Pla de Competitivitat Turística que es porta a terme des de l’any 2016.

Olocau del Rey i la Mata inicien les jornades

En aquesta primera ocasió, Olocau del Rey i la Mata obriran les seues portes el dissabte 26 de maig per donar a conèixer els seus recursos turístics.

La jornada es desenvoluparà al llarg de tot el dia, en el qual s’han programat visites guiades gratuïtes pel patrimoni dels dos municipis, projeccions de documentals sobre la
seua història i esdeveniments culturals, portes obertes als seus museus i edificis d’interés i petites mostres d’oficis tradicionals.

Tots els veïns i visitants estan convidats a participar d’aquesta iniciativa i es podran informar a través de la web www.elsports.es i les xarxes socials de la marca Els Ports és autèntic i la Mancomunitat comarcal Els Ports.