La Mancomunitat Comarcal Els Ports celebrarà dimecres un plenari telemàtic

948
Mancomunitat Comarcal Els Ports
PUBLICITAT

Dimecres 3 de juny tindrà lloc el primer ple telemàtic de la Mancomunitat.

El plenari comarcal servirà d’espai de trobada entre tots els pobles per parlar de problemàtiques comuns: “Aprofitarem el ple telemàtic per a parlar del post-Covid-19, de les situacions que haurem d’afrontar als municipis amb l’arribada de l’estiu com ara les festes d’agost, l’obertura de piscines…. Valorarem un poc entre tots com podem encarar aquesta situació i què és el millor per la gent dels Ports” apunta Blai Peñarroya, president de la Mancomunitat

A més, entre els diversos punts que es tractaran, destaca la proposta d’inici d’expedient per a obtenir el reconeixement del caràcter d’àmbit comarcal de la Mancomunitat. Fins al 2018 no va aparéixer una llei que regulés les mancomunitats d’àmbit comarcal i l’organisme supramunicipal dels Ports vol iniciar les gestions per a formalitzar-se sota aquest reconeixement.

Un altre dels punts importants de la reunió serà el “Pla de dinamització i governança turística”, amb la proposta d’aprovació del conveni entre la Mancomunitat, Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat de Turisme de la Diputació de Castelló per tal de seguir una línia d’actuacions entre les quals destaca la unió de tots els municipis de la comarca a través del GR-331 i tota la senyalització corresponent. Aquest pla de dinamització turística va ser pressupostat a inicis d’anys amb 135.000€ de l’ens comarcal.

Els alcaldes dels Ports també tractaran la proposta d’aprovació del Reglament regulador de la Comissió d’Igualtat de la Mancomunitat Els Ports, que va ser creada els darrers mesos, així com la proposta d’aprovació de la creació de la Comissió tècnica de valoració i seguiment de les prestacions econòmiques i de la creació de la Comissió d’Intervenció social, que està en marxa des del mes de març, per tal de coordinar els Serveis Social de la Mancomunitat i que tanta falta ha fet, en especial, durant la Covid-19.