La Mancomunitat Alt Maestrat tanca el primer cicle de Tallers de Criança a La Serratella

76
Primera sessió celebrada a Albocàsser.
PUBLICITAT

El Saló de Plens de l’Ajuntament de La Serratella acollirà l’última sessió del cicle Tallers de Criança proposats per la Mancomunitat Alt Maestrat. Es durà a terme divendres que ve 28 de juny a les 18.30h, baix el títol ‘El teu fill, el teu espill’.

Els Tallers de Criança s’han celebrat al llarg de tardor, hivern i primavera mitjançant una sessió en cadascun dels municipis que conformen la Mancomunitat Alt Maestrat. Aquesta itinerància buscada per l’organització ha reforçat l’accés al servei per a totes les famílies de la comarca, mitjançant sessions de diferents temàtiques impartides per la psicòloga Natalia Soriano.

Així, Albocàsser va iniciar el cicle amb la xarrada “Acompanyar plors i rabietes des de l’Amor”, a la qual va seguir ‘Educar sense càstigs’ a Catí. Benassal va recollir el testimoni amb la sessió ‘Baralles entre germans’ i Culla, un mes més tard, va acollir una sobre ‘Comunicació no violenta’. Vilar de Canes va fer el propi amb el tema ‘Com expliquem la mort als més xicotets’ al març, i a l’abril va ser el torn de Tírig amb, novament, el tema de baralles entre germans. Ja al maig, La Torre d’En Besora encarava el final amb la conferència i debat entorn de ‘La importància del joc lliure’.

Aquesta proposta de la Mancomunitat Alt Maestrat s’emmarca en la Subvenció de Drets de la Infància i Participació Infantil de 2023/2024, i compta amb la crucial col·laboració de les Ampes de cada col·legi i els consistoris. L’objectiu és sensibilitzar i acompanyar la criança de xiquets, xiquetes i adolescents, i afavorir un espai on pares, mares i persones cuidadores puguen exposar i compartir les seues inquietuds i dubtes. Davant el gran acolliment de cada sessió, la Mancomunitat continuarà treballant per a consolidar la iniciativa i afavorir, en aquest sentit, a totes les famílies de la comarca i el creixement de les noves generacions.