La Mancomunitat Alt Maestrat recupera visibilitza el paper i l’obra de les dones artistes

387
PUBLICITAT

L’àrea d’Igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat ha creat una iniciativa cultural dedicada a famílies amb xiquets i xiquetes en edats escolars d’infantil i primària per a estudiar el paper i influència de les dones en la història de l’art.

Es realitzarà un taller en cadascun dels pobles que formen part de la Mancomunitat: Benassal i Tírig seran els primers el dia 17 de desembre, a les 10.30h i a les 13h respectivament. El torn d’Albocàsser serà el diumenge 18 a les 11.30h. Culla i La Serratella acolliran la cita el dimarts 27, el primer a les 10.30h i el següent a les 16h. Finalment, La Torre d’en Besora i Vilar de Canes faran el propi el dijous 29 a les 10.30h en i a les 16h respectivament.

El finançament prové d’unes ajudes econòmiques destinades a entitats locals per al desenvolupament de programes que fomenten la igualtat entre dones i homes convocades per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

En els tallers es practicaran i experimentaran diferents tècniques artístiques sota la direcció del centre psicoeducatiu Somnia. En cada poble es treballarà amb la labor artística d’una dona, amb l’objectiu d’explorar la creativitat pròpia i de donar a conéixer una visió més completa i equilibrada de la història de l’art, servint de font d’inspiració per a les generacions actuals i futures. D’aquesta manera, es contribueix a derrocar els prejudicis sexistes i la discriminació que han enfrontat les dones en el món de l’art.