La Mancomunitat Alt Maestrat licita un projecte per a atraure visites al ‘Camins dels Càtars’

75
PUBLICITAT

– Les empreses poden presentar les seues ofertes, encaminades a l’eficiència i la inclusió, fins al 4 de juny

La Mancomunitat Alt Maestrat ha tret a concurs la contractació per a l’assistència tècnica que permeta realitzar el projecte ‘Camins dels Càtars de l’Alt Maestrat, un itinerari europeu’ com a destinació turística sostenible. Les empreses interessades tenen fins al 4 de juny per a presentar les seues ofertes, que hauran d’ajustar-se al pressupost base de licitació: 54.304,54 euros. El bufet que guanye el concurs tindrà un termini de dos mesos per a executar la seua proposta.

L’objectiu de la Mancomunitat és generar un major impacte del destí a través d’una bona gestió i integració de tot el sector turístic en aquesta zona de la comarca, segons figura també en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030. Així, les actuacions plantejades es dirigeixen a aconseguir una transició verda, una eficiència energètica, una transició digital i una competitivitat per a convertir l’Alt Maestrat en una destinació turística sostenible.

L’àmbit d’actuació és en tots els municipis que conformen la Mancomunitat: Culla, Benassal, Torre d’en Besora, Vilar de Canes, Albocàsser, Tirig, Catí i La Serratella per a impulsar la transició verda i sostenibilitat de la destinació turística, millorar l’eficiència energètica i augmentar així la seua competitivitat com a destí. L’actuació sobre els camins millorarà també les seues característiques com a espai hospitalari i inclusiu.

El concurs conté quatre lots: assistència tècnica per a l’organització d’esdeveniments de sensibilització i divulgació, formació per a la generació d’ocupació i transferència d’informació i know-how (21.588,54 euros); assistència tècnica per a la valorització del patrimoni de l’Alt Maestrat, amb intervenció i innovació sobre el patrimoni històric-cultural i el medi natural, identificats com a recursos en el projecte (15.282 euros), assistència tècnica per a digitalització dels continguts amb l’aplicació de les tecnologies en la interpretació turística a l’Alt Maestrat (10.164 euros) i assistència tècnica per a realitzar labors d’assessorament especialitzat en temes específics sobre les bases historiogràfiques del projecte (7.260 euros).

Segons les bases del procés, la taula tindrà en compte les millores econòmiques, l’experiència professional en l’àrea d’actuació en projectes similars, l’experiència del director/a vinculada a aquesta mena de projectes i, finalment, l’antelació en el termini de lliurament.