La Mancomunitat Alt Maestrat impulsa l’ocupació juvenil amb el programa JOOP

443
PUBLICITAT

El desenvolupament i evolució de les generacions més joves és una de les línies més importants en les quals treballa la Mancomunitat Alt Maestrat. Per a això, l’organisme treballa amb el programa JOOP per a impulsar l’ocupació juvenil i fer-los progressar en la cerca activa de treball i, si pot ser, de vocació professional. JOOP és una iniciativa posada en marxa per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), i està cofinançat pel Fons Social Europeu. D’aquesta manera, a l’Alt Maestrat hi ha 8 joves d’entre 16 i 21 anys treballant en la cerca de la seua futura ocupació, amb quatre mesos per davant per a descobrir, aprendre i millorar les seues aptituds professionals. Les xifres que registra aquest programa d’inserció laboral són il·lusionants, perquè un 64% de persones inscrites acaben estudiant o treballant al finalitzar.

Una de les variants en les quals s’orienta el programa és preparar als i les joves en la seua posada a punt per a encarar exàmens d’accés a graus de formació professional. Si bé, el curs conté visites a empreses i indústries diferents per a conéixer les seues rutines professionals. Fins a 20 empreses col·laboren en el projecte, sent 5 d’elles de l’Alt Maestrat. Una manera alternativa de dinamitzar el territori i descobrir les possibilitats pròximes per a aconseguir una ocupació. A més, també s’organitzen activitats culturals i d’oci amb l’objectiu de cohesionar a tot el grup i teixir relacions socials estables que s’afermen per a tota la vida. Tots els i les joves inscrites disposen d’un ‘coach’ professional que els guia i assessora en la seua presa de decisions professionals.

Perquè la Mancomunitat haja pogut gestionar aquesta oportunitat per a la joventut ha sigut molt important la col·laboració de diferents agents socials. Ajuntaments, associacions, particulars, instituts i altres organismes han participat activament en la cerca de joves interessats.