La Mancomunitat Alt Maestrat impulsa els Plans d’Igualtat dels consistoris de la comarca

285
PUBLICITAT

Tots i cadascun dels Ajuntaments que formen part de la comarca de l’Alt Maestrat ja compten amb un Pla d’Igualtat intern per a la plantilla dels seus consistoris. Aquest històric assoliment ve desencadenat per la iniciativa de l’Àrea d’Igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat d’impulsar aquest projecte de gran envergadura, un avanç en matèria d’igualtat en els organismes polítics de la comarca. En els Plans d’Igualtat s’han fixat una sèrie d’objectius que s’han de complir i accions que s’han de fomentar per a implantar l’equitat efectiva en els drets i deures de la plantilla dels consistoris. Un granet d’arena des de la comarca que suma esforços per convertir la nostra societat en una lliure de desigualtats i plena d’oportunitats.

L’elaboració de cada Pla es remunta als mesos d’estiu, quan es van crear comissions negociadores en cada organisme formades per representants polítics, representants sindicals i l’Agent d’Igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat. A partir d’aquest moment, es van realitzar estudis i diagnòstics concrets de la situació de cada ajuntament respecte a la igualtat de gènere, amb factors a estudiar com la incorporació de persones a l’entitat, la promoció professional, les retribucions, la conciliació de la vida professional, familiar i personal o la formació en igualtat.

Els plans contenen 32 accions estipulades que es duran a terme al llarg de 4 anys, mitjançant els quals es garanteix una igualtat real i l’eliminació de qualsevol mena de discriminació de gènere en la plantilla consistorial. La comarca de l’Alt Maestrat està, amb la implantació dels Plans d’Igualtat, una miqueta més prop d’eliminar les desigualtats de gènere.