La Mancomunitat Alt Maestrat aposta per la igualtat, la joventut i l’ocupabilitat en el territori

303
PUBLICITAT

Els objectius que es marca la Mancomunitat Alt Maestrat any rere any giren entorn d’uns eixos clars. L’aposta per la participació de la joventut d’una manera lliure i eficaç propiciant el marc adequat per al seu desenvolupament social, polític, econòmic i cultural, al mateix temps que es contribueix a satisfer les seues necessitats bàsiques personals i millorar les condicions de qualitat de vida; el foment de l’ocupació per a tots els segments poblacionals o la igualtat efectiva entre persones.

Així mateix, l’equip que forma part de l’organisme està constituït per tres departaments: el de Serveis Socials, de Joventut i el de l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local, que treballen coordinadament per a teixir el territori i fer que cada poble integrat en la Mancomunitat, cresquen i sumen junts cap a una mateixa direcció.

Pel que respecta al departament de Serveis Socials, és l’equip més gran de tot l’organisme amb fins a cinc persones involucrades. Es compten les figures d’un treballador social i una treballadora social, una agent d’igualtat, una tècnica administrativa i una integradora social, la qual ha sigut contractada mitjançant un contracte EMPUJU finançat pel Servei Públic d’Ocupació i Formació de la Comunitat Valenciana (LABORA). A més, està prevista l’ampliació de la plantilla amb un/una titulat/da en psicologia o pedagogia i un/a titulat/da en educació social en els pròxims mesos. Les tasques del departament giren entorn d’oferir informació, orientació i assessorament sobre els drets socials de les persones, de les prestacions i recursos existents facilitant l’accés dels ciutadans a aquests.

Així doncs, l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local fonamenta les seues accions en la dinamització i estimulació del sector empresarial i laboral de la comarca. Està en permanent contacte amb les empreses del territori i busca ajudes i subvencions que beneficien a totes les parts. D’altra banda, l’àrea de Joventut de la Mancomunitat està formada per una Tècnica i una Dinamitzadora Juvenil. La tècnica s’encarrega de la planificació, coordinació, organització i avaluació de les polítiques integrals de joventut. La dinamitzadora juvenil intervé directament amb joves, amb funcions de dissenyar, implementar i avaluar activitats dirigides a la població juvenil i de dinamitzar grups de joves. Duu a terme programes sobre educació en la participació, oci educatiu, informació juvenil, voluntariat, educació en valors, Carnet Jove o benestar emocional que tracten de desenvolupar una base juvenil unida.