La majoralia de Sant Antoni 2024 reparteix els llibrets de la festivitat

136
PUBLICITAT

La festa de la Publicata en honor a Sant Antoni Abat del 2024 ja té data. La majoralia de Sant Antoni ha estat repartint aquests últims dies els llibrets amb tota la programació
a les cases de tot el poble.

El dissabte 6 de gener començaran els actes de la festivitat, serà el primer dia de troncs i s’eixirà a la recerca d’aquests a la partida de dalt. Seguidament, el diumenge s’eixirà, també en cerca de troncs, a la partida de baix. El cap de setmana següent serà el torn de les barres, el diumenge dia 14 s’eixirà direcció Palomita.

El tercer cap de setmana de gener tindrà lloc la gran festa. El divendres 19 es muntarà la barraca, a les 19 h, a la Plaça d’En Blasc. Així, estarà preparada per al dissabte, el dia de la ‘malea’. Aquest dia s’eixirà a les 10 h cap a la muntanya per arreplegar la ‘malea’, i a les 15 h s’entrarà amb aquesta al poble. També, es farà el tradicional ‘Alto a la malea’. Seguidament, es farà la ronda pels carrers. I a les 18 h es durà a terme la representació de ‘La vida de Sant Antoni’ i de dos sainets. A més, aquest gran dia es tancarà a les 20.30 h amb l’encesa de la foguera. Finalment, aquest cap de setmana acabarà el diumenge, el dia de Sant Antoni, amb la missa, la processó, la benedicció dels animals, la ronda i l’almoneda.

Així doncs, aquesta festa de Sant Antoni es donarà per acabada amb la subhasta dels troncs al magatzem municipal l’últim dissabte de gener. Totes les eixides es faran des del local de la majoralia, a l’Avinguda Castelló, ací s’obrirà mitja hora abans per a convidar a esmorzar als assistents.