La màgia i l’encant de Culla a la llum de 3000 espelmes i torxes

637
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Culla

Després de suspendre l’activitat durant dos anys consecutius a causa de la pandèmia, Culla viurà “L’Encesa” el proper dissabte 23 de juliol, a partir de les 22.30 hores. Tothom que visite Culla, en aquell precís moment, serà testimoni d’aquest esdeveniment màgic.

L’ajuntament del municipi, amb la col·laboració de nombrosos veïns, ha preparant un esdeveniment preciós en què més de 3000 espelmes i torxes il·luminaran els carrers, balcons i patis del nucli vell, potenciant la seva bellesa en aquesta jornada gratuïta. Cal destacar que el nucli antic de Culla està declarat Conjunt Històric Artístic i Bé d’Interès Cultural, per ser un dels millors conservats de l’arc mediterrani i per això el municipi forma part de la xarxa dels Pobles Més Bonics d’Espanya.

De la mateixa manera, l‟acte serà amenitzat per l‟actuació en directe del grup Xe-ranga. Aquesta vetllada musical està organitzada per l’Associació Intermunicipal Alt Maestrat Human Land dins el Pla de Dinamització i Governança Turística 2022 amb el patrocini de Turisme Comunitat Valenciana i el Patronat de Turisme de Castelló.

Aquell mateix dia, a les 18:00 hores s’inaugurarà a l’Antic Hospital l’exposició La Bella Culla, amb un total de 65 instantànies participants a la segona edició del certamen fotogràfic que busca mostrar l’encant de Culla com tot un referent de turisme rural de l´interior de Castelló.

Properes activitats

Aquest municipi de l’Alt Maestrat ha programat, per al mes de juliol i agost, un programa complet d’activitats que serviran com a reclam i complementaran la seva rica oferta turística. A més de les visites pel nucli històric i castell, els visitants i veïns podran gaudir, en les properes setmanes, de la projecció del curtmetratge “Sobre Nosaltres” rodat al municipi per alumnes de l’UJI i també el vídeo de la representació teatral ‘ La Conquesta de Culla’ de 2019, en no poder-la realitzar aquest any; així com tasts de productes de proximitat i teatre. Culla també celebrarà les festes patronals del 12 al 21 d’agost.

A les xarxes socials del municipi, així com al telèfon 678 135 160 oa turismoculla@dipcas.es, es pot obtenir més informació sobre aquestes activitats i sobre tota l’oferta turística.