La Llum de la Memòria revoluciona el turisme a Benassal i Castellfort

45
La Llum de la Memòria revoluciona el turisme a Benassal i Castellfort
La Llum de la Memòria revoluciona el turisme a Benassal i Castellfort

Ha conclòs la segona edició de l’exposició d’art sacre restaurat La Llum de la Memòria a Benassal i Castellfort després d’haver aconseguit atraure a 15.605. Amb açò, el Govern Provincial ha consolidat aquesta iniciativa cultural com a estímul econòmic per a les seues seus a l’interior, després d’haver romàs activa més de cinc mesos des de la seua inauguració el passat mes d’agost. Concretament han sigut 6.967 persones les que han visitat l’exposició a Castellfort i 8.637 a Benassal.

Cal tenir en compte que a més d’organitzar les exposicions amb peces que estan catalogades amb un gran valor en el conjunt patrimonial de la província, la Diputació també ha restaurat les tres seus que han acollit aquesta important mostra cultural i artística en L’Alt Maestrat: l’Ermitori de la Mare de Déu de la Font de Castellfort, i el Forn de Dalt i la Torre de la Presó de Benassal, unes millores patrimonials que enriqueixen l’oferta cultural i patrimonial permanent de sengles municipis.

Així ho ha posat de manifest l’alcaldessa de Benassal, Mª Luz Monterde, qui ha agraït a la Diputació que “sempre estiga al costat dels pobles i dinamitze amb iniciatives com aquesta l’interior de Castelló. Gràcies a l’exposició, els visitants han recorregut el casc històric de Benassal, han conegut els nostres restaurants i els nostres comerços”.

Per la seua banda, l’alcalde de Castellfort ha agraït també aquesta iniciativa de la Diputació que “ha sigut un èxit. Ja el dia de la inauguració desitjàvem que així ho anara, i després dels mesos s’ha confirmat”.

En aquesta edició de la Llum de la Memòria s’ha realitzat una campanya de visites dirigida especialment a associacions de persones majors i instituts de la província. A través de la mateixa s’han desplaçat 92 autobusos a la seu de Castellfort i 91 a les de Benassal.