La ‘Kinta nit que plego’ agafa el relleu a Vilafranca

96
PUBLICITAT

Els quintos i les quintes de Vilafranca són els encarregats de portar a terme dues o tres festes al llarg de tot l’any. Amb això, col·laboren tots a una perquè vilafranquins i vilafranquines puguen gaudir al màxim de les diferents festivitats.

Quan els quintos i les quintes fan la majoria d’edat, formen la quinta del poble, cada any amb un nom diferent. Amb la pandèmia del 2020, aquests es van endarrerir un any. És per això que, ara com ara, els quintos i les quintes són protagonistes l’any que fan els dinou anys. Aquest passat cap de setmana, la quinta del 2023 ‘Kin-tarugo estàs fet’ li va passar el relleu als que seran quintos i quintes el pròxim 2024 la ‘Kinta nit que plego’.

La quinta del 2024 està formada per 33 joves vilafranquins. Tot i que no tots ells han crescut al poble, tots i totes tenen una relació que els vincula, d’alguna manera o d’altra, amb ell. Avui dia, la gran majoria estan estudiant estudis superiors, fet que provoca que una nombrosa part dels quintos i quintes visquen fora. Això no obstant, les reunions i tot el procés d’organització de les festes són un incentiu perquè molts acudisquen més sovint a Vilafranca, incentivant així els joves a què no deixen de banda les seues arrels.

Així mateix, els quintos i les quintes solen organitzar tres festes al llarg de tot l’any. La primera es porta a cap una vegada passat Tots Sants, en aquesta aconsegueixen traure fons econòmic per a poder organitzar la resta. Després, es du a terme una festa un dissabte de Pasqua. I finalment, els quintos i les quintes tanquen el cercle amb un dia de les festes patronals, on no falten les vaques, la sangria, la música i la festa.

El passat dissabte dia 4 de novembre, la quinta del 2024 va organitzar la seua primera festa per a anar recaptant diners per a les que venen. En aquesta van dur a terme activitats per a tota classe de veïns i veïnes. Primer, la vesprada va començar amb jocs infantils per a què pogueren gaudir els i les més joves. Seguidament, el grup Sarao Rumba va amenitzar la vesprada amb un ‘tardeo’. I per acabar, la discomòbil ‘The End’ va posar ritme a la nit fins que el cos va aguantar.

Així doncs, la ‘Kinta nit que plego’ comença ara a fer els primers preparatius per a la propera festa, que se celebrarà durant la Setmana Santa, i que de segur que no deixarà indiferent a ningú.