La kinta 2017 va tindre ahir el seu dia a les Festes de Vilafranca

145

Ahir dijous els actes a Vilafranca van començar amb l’eixida a cavalls. Els kintos i kintes 2017 “kin t’agarro i t’espatarro” van fer jocs a la Plaça de Bous.

Per la vesprada va haver corro de vaques de Hermanos Bellés de la Torre d’En Besora. Com als darrers anys, els kintos van repartir sangria i la Xaranga Herederos del Conyac va actuar a la Plaça mentre els animals corrien amunt i avall.

De nit, es feia el Sopar del Bou a la Carpa de Festes, elaborat pel Restaurant El Faixero de Cinctorres i servit pels membres de la Comissió de Festes. Un menú que constava de papes, entremesos, tombet de bou i gelat, tot acompanyat de vi, aigua, cafés i licors. Enguany el Sopar del Bou va comptar amb 2 xarangues, els vilafranquins Herederos del Conyac i Curts do it de Betxí. Després va haver la discomòbil Bandalay a la Plaça de Bous organitzada pels Kintos.

Avui divendres és el Dia de les Paelles, les colles d’amics dinaran a l’Avinguda del Llosar i la Comissió repartirà l’arròs i la llenya. També hi haurà un tobogan aquàtic patrocinat per la Comissió de Penyes 2016, la Penya Ke te Den.

Per la vesprada, torn per al corro de Hermanos Navarré de Mora de Rubielos i prova del bou Siloio de la ramaderia San Marcos adquirit a German Vidal de Cabanes. A la Tasca hi haurà la Festa Andalusa amb la participació del grup de sevillanes local i el Grup Cositas Buenas patrocinat per la penya Ke te Den.

Per la nit, s’embolarà a Siloio i actuarà a la Tasca el grup local Dolces Cançons. Els actes d’avui acabaran amb l’Orquestra Empopados i la discomòbil Eclipse a la Carpa de Festes.